1. Home
  2. Nieuws
  3. Glansrijke toekomst met Tio-diploma

Glansrijke toekomst met Tio-diploma

‘Als ze iets wil dan lukt het ook’ typeert alumna Iris Lok. De oud-studente Hotel- en Eventmanagement wilde graag haar afstudeeropdracht lopen bij de luchtmacht. Tijdens een onderwijsbeurs heeft ze contact gelegd met iemand bij de stand en is ze steeds doorverwezen tot ze de afstudeerplek had bemachtigd. “Als je echt iets voor ogen hebt dat je wilt bereiken dan is doorzettingsvermogen erg belangrijk”, zegt Iris. “Hoe hoger het doel, hoe meer doorzettingsvermogen je nodig hebt.”

Festival ABN AMRO

Nu, twee jaar na haar afstuderen, werkt Iris bij sport- en evenementenlocatie Borchland: “Ik doe hier eigenlijk alles van eerste afspraak tot aan het sturen van de factuur en het plannen van een evaluatie. Het bevalt mij echt goed. Er is veel diversiteit en ik heb al veel geleerd in deze periode. Mijn eerste grote project was een festival voor de ABN AMRO. Mijn directe collega was op vakantie, dus ik stond er alleen voor. In de laatste uurtjes van de opbouw liep ik tegen behoorlijk wat kleine dingen aan. Het is allemaal goed gekomen en ik heb hier veel van geleerd. Nu weet ik hoe het de volgende keer moet, of eventueel niet moet.”

150 mensen extra

De 24-jarige Iris vind flexibiliteit en gastvrijheid de belangrijkste eigenschappen voor iemand in de hotel- en evenementenbranche. “Niet alleen de standaard gastvrijheid. Je moet als medewerker net iets meer geven. Dit soort dingen kunnen een evenement maken of breken. We hadden een tijdje geleden bijvoorbeeld een diner. Er stonden vierhonderd mensen op de stoep, terwijl ze tweehonderdvijftig hadden aangegeven. We hadden kunnen zeggen dat we daar niet aan konden beginnen, maar ze stonden er al, dus hebben we ervoor gezorgd dat alle vierhonderd mensen konden deelnemen aan het diner.”

Kennis Tio nodig in de praktijk

“Ik heb het erg naar mijn zin gehad op Hogeschool Tio”, zegt Iris. “Zeker ten opzichte van vrienden zag ik snel werd aangenomen. Voor deze baan bijvoorbeeld, na mijn sollicitatiebrief ben ik binnen een week aangenomen. Ik weet dat het cliché klinkt, maar als student nu, zou ik mijn vrije uurtjes toch echt besteden aan de studie. In de praktijk merk je gewoon dat je de vakken echt nodig hebt en dat het handig is als de lesstof is blijven hangen.”

Volg Iris op LinkedIn.

Lees meer over: toekomstperspectief