1. Home
  2. Nieuws
  3. Tio-student Rowen wint goud op EK springen

Tio-student Rowen wint goud op EK springen!

Rowen van de Mheen heeft vandaag in Samorin goud gewonnen op het EK springen voor junioren. En is dus Europees Kampioen springen geworden bij de junioren! Rowen begon de finaledag op een tweede plaats, na een foutloze eerste manche ging de junior uit Hoevelaken al aan de leiding. Met een strakke tweede manche zonder fouten sprong hij met de imponerende schimmel Q-Verdi naar goud.

Rowen van de Mheen begon het Europees kampioenschap al sterk in het openingsparcours, waarin hij in de top van het klassement meedeed. In de landenwedstrijd leverde hij vervolgens twee geweldige foutloze omlopen af. Daarmee stond hij voor aanvang van de finale op de tweede plaats. In de eerste manche van die finale maakte de Italiaanse klassementsleider echter een fout, waardoor Van de Mheen op kop kwam en als allerlaatste de piste in moest voor de alles beslissende tweede manche. Daarin reed Van de Mheen uiterst koel wederom foutloos en was het Europese goud een feit.

Lees ook het interview met Rowen

Koel blijven
Rowen is  al op meerdere Europese kampioenschappen actief en succesvol geweest, maar vandaag was het toch wel spannend. “Voor de eerste manche voelde ik al wel een lichte spanning, maar voor de tweede manche had ik helemaal echt het gevoel dat het nu gebeuren moest. Ik wist dat ik koel moest blijven om te kunnen presteren en gelukkig is dat gelukt. Mijn eigen trainer Wout Jan van der Schans kon niet mee, maar zijn zoon Patrick gelukkig wel. Die heeft mijn paard Q-Verdi ook gereden tot vorig jaar en heeft me hier super geholpen. We hebben het echt met zijn tweeën gedaan. Wout Jan heeft mij geleerd dat het hele plaatje moet kloppen. Van opstappen, losrijden, losspringen tot in de baan. Patrick heeft me daar hier mee geholpen en doordat hij Q-Verdi ook zelf gereden heeft, kent hij het paard natuurlijk door en door. Mijn paard is pas acht jaar en heeft zich het afgelopen jaar echt enorm goed ontwikkeld. Hij heeft heel veel vermogen en wil absoluut geen fouten maken. Volgend jaar mag ik ook nog bij de junioren rijden, maar ik hoop wel ook al wat bij de Young Riders mee te kunnen doen”, vertelt de kampioen trots en enthousiast. 
Tom Schellekens was de enige andere Nederlandse junior die door wist te dringen tot de finale, hij eindigde op een uiteindelijke 25e plaats.

Volg Rowen op LinkedIn.

Bekijk de winnende rit!

Bron: Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie

Lees meer over: topsport