1. Home
  2. Nieuws
  3. Ambitie 2.0: topsport combineren met studie aan Tio

Ambitie 2.0: topsport combineren met studie aan Tio

Tio-student Rowen van de Mheen heeft een topsport-status A gekregen van NOC*NSF en combineert dit met zijn opleiding Commercieel Business Management op Hogeschool Tio. In augustus doet hij mee aan het Europees Kampioenschap.

Foto: Leanjo de Koster/DigiShots. Rowen staat links op de foto

“Ik ben actief in de paardensport”, vertelt Rowen. “Daar beoefen ik de tak ‘springen’. Ik ben vorig jaar een niveau hoger gegaan, naar de junioren. In het niveau hiervoor ben ik vier keer Nederlands kampioen geworden. Vorige zomer behaalde ik zilver op het EK Pony’s.”

Ambitie 2.0

Sport betekent veel voor Rowen. Ambitie is iets dat hem tekent. Om zijn doelen te behalen is er veel training nodig: zo’n drie uur per dag. Waarom hij voor Hogeschool Tio heeft gekozen is vrij simpel: “Hogeschool Tio denkt met mij mee door het verlenen van vrijstellingen voor internationale concoursen. Naast mijn sport spreekt de mbo-opleiding Commercieel Business Management mij ook erg aan. Ik wil graag in de economische sector belanden later.”

Trainen vs studeren

Natuurlijk is het voor Rowen een uitdaging om deze topsport te combineren met een studie. Hij maakt lange dagen en leert zoveel mogelijk op school. Rowen: “Ook al moet ik wat harder werken in het weekend, ik heb het er zeker voor over. Als ik hard werk, dan ben ik met twee jaar al klaar!” Tot nu toe bevalt Tio hem goed. De lessen zijn interessant en de docenten denken goed mee volgens hem. De introductie heeft hij helaas moeten missen omdat hij toen op het EK in actie moest komen.

Olympische Spelen

Kijkend naar de toekomst staat er één ding vast voor Rowen: hij wil de Olympische Spelen halen. Daarbij wordt zijn eerste doel goud halen op het EK Junioren. Inmiddels heeft bondscoach Luc Steeghs de selectie bekendgemaakt voor het EK Springen in Slowakije, van 8 tot en met 13 augustus. Rowen maakt onderdeel uit van de Nederlandse afvaardiging junioren!

Doorstromen naar hbo

Na het behalen van zijn mbo-diploma wil hij een tussenjaar nemen om zich te focussen op de sport. Rowen: “Graag kom ik daarna terug op Tio om door te stromen naar de hbo-opleiding E-Commerce Marketing Sales.”

Volg Rowen op LinkedIn.

Lees meer over: maatwerk, ondernemend, topsport