1. Home
  2. Nieuws
  3. Nog voor afstuderen zeker van baan bij Groupon

Nog voor afstuderen zeker van baan: Groupon-accountmanager

Lara Nieuweboer was al zeker van een baan toen ze nog moest afstuderen. De oud-Tio-studente Hotel- en Eventmanagement zit goed bij Groupon. “Je moet op zo’n manier communiceren, dat je krijgt wat je wil: een deal.”

Een baan binnen no-time

Groupon strooit online met kortingsacties op bijvoorbeeld een weekendje weg, een middag naar de sauna, of een avond uit eten. Een telefonisch interview met het hoofdkantoor in Dublin en een inhoudsdag op het kantoor in Amsterdam was voor Lara genoeg om er zeker van te zijn dat ze er meteen na haar afstuderen aan het werk kon. “Ik was op die inhoudsdag de enige die nog niet was afgestudeerd, maar het ging heel goed. Bij Tio hebben we veel sollicitatietrainingen gehad, maar ook geleerd hoe je je moet opstellen in groepen. Ik dacht bij zulke opdrachten destijds soms: wat heb ik hier aan? Maar bij het solliciteren kwam het al enorm goed van pas.”

Deals sluiten voor Groupon

En zo was ze binnen mum van tijd Merchant Developer (accountmanager) op de local-afdeling van Groupon. Ze houdt zich bezig met warme acquisitie, oftewel klanten die in het verleden al bij Groupon online staan of dat in het verleden stonden. “Mijn hoofdtaak is het sluiten van deals, zorgen dat er nieuwe producten en services op onze website komen. Groupon is een targetgedreven bedrijf. Je moet je contractaantal halen en genoeg omzetten.” Voor Lara betekent dat, dat ze vijf (telefonische) deals per week sluit, veelal met restaurants. “Restaurants kunnen ons gebruiken om nieuwe doelgroepen aan te boren. Ik sluit deals met hele leuke restaurants, vaak met een of meerdere Michelinsterren.”

Tio komt van pas

Lara had dus al veel aan Tio tijdens haar sollicitatie, maar stuit ook in haar dagelijkse werk op vaardigheden die ze heeft dankzij Tio. “Ik heb er beter leren plannen en gestructureerd leren werken. Ook het managementaspect heb ik meegekregen op Tio. Alles kunnen regelen en in goede banen kunnen leiden, het feit dat je in een grotere groep zaken automatisch naar je toetrekt. Tot slot: als je op een school zit waar niemand op zijn mondje is gevallen, word je vanzelf communicatief vaardig. Goed kunnen omgaan met allerlei mensen is iets waar ik nog elke dag van profiteer. Klantcontact is heel belangrijk in mijn werk. Ik bel mijn klanten ook zonder dat ik direct uit ben op een deal, maar gewoon om de band warm te houden.”

Targets en bonussen

Uiteindelijk draait het natuurlijk allemaal om deals sluiten, je targets halen en er wellicht ook nog een bonus uithalen die ervoor zorgt dat je bovenop je startsalaris nog wat extra’s verdient. “Ik heb in de acht maanden dat ik hier werk altijd mijn target gehaald en die bonussen zorgen ervoor dat ik bovengemiddeld verdien voor iemand van 23 jaar.”  

Competitie en samenwerking

Ze zit dus duidelijk op haar plek bij Groupon, waar ze geniet van het competitieve aspect, maar ook van de samenwerking met haar collega’s en het klantencontact. “Leren communiceren op een overtuigende manier, zodat je krijgt wat je wil, is een interessante aanvulling op wat ik bij Tio heb geleerd.”

Volg Lara op LinkedIn.

We hebben Lara gevraagd hoe zij haar hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Uitstekend
  • Hoe beoordeel je Tio? Uitstekend