Student Melvin bereikt halve finale NXT GM Challenge

Een droombaan als hotelbaas in de wacht slepen, dat zag Melvin de Boom wel zitten. De ambitieuze Hotel- en Eventmanagementstudent schreef zich in voor the NXT GM Challenge, nam deel aan de spannende afvalrace en wist het – helemaal vanuit zijn stageplek op Curaçao – tot de halve finale te schoppen. Helaas eindigde daar zijn avontuur. Melvin: “Natuurlijk is het jammer, maar het was een supertof avontuur. Ik heb veel geleerd.”

Race om droombaan

“The NXT GM Challenge is een wedstrijd waarbij je een baan als general manager kunt winnen”, vertelt Melvin enthousiast. De wedstrijd is speciaal voor laatstejaars en pas afgestudeerden van hotel(management)scholen en wordt georganiseerd door HotelloTOP en Postillion Hotels. Melvin: “Gedurende the NXT GM Challenge krijg je verschillende opdrachten. De winnaar mag uiteindelijk een jaar lang als general manager aan het roer staan bij Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer!”

Uitdagende challenges

Nadat Melvin zich een half jaar geleden aanmeldde voor the NXT GM Challenge, kreeg hij diverse uitdagende challenges voor zijn kiezen. “Toen ik na de eerste selectieronde heen was, kreeg ik de opdracht een filmpje over mezelf en mijn ambities te maken. Toen ik door was, mocht ik eerst nog een LinkedIn-workshop van marketingstrateeg Kim van Velzen volgen. Vervolgens kreeg ik tijdens de challenge days twee dagen lang opdrachten zoals een managementvergadering voorzitten, een pitch houden over mezelf en mijn visie geven op bepaalde financiële plaatjes.”

Beste zeven

Na de challenge days eindigde voor Melvin jammer genoeg het avontuur. “Omdat ik voor mijn stage al op Curaçao zat, kon ik helaas alleen online deelnemen aan de opdrachten. Daar baalde ik wel van; ik had me graag – live – van mijn beste kant laten zien.” Toch kijkt Melvin, die uiteindelijk tot de beste zeven behoorde en daarmee ruim honderd kandidaten achter zich wist te laten, positief terug. “Het was een supertof avontuur en ik heb veel geleerd. Ik gun het de anderen ook.” Hij moet lachen. “En ik mag sowieso niet klagen met mijn stage op Curaçao!”

Blij met keuze voor Tio

Melvin studeert Hotel- en Eventmanagement. Daarvoor volgde hij een universitaire opleiding, maar dat bleek niet bij hem te passen. “Volle collegezalen, onpersoonlijk onderwijs, weinig contacturen, nee, dat was niets voor mij.” Nu, bij Hogeschool Tio, zit Melvin wél op zijn plek. “Bij Tio voel ik mij minder een nummer; dankzij de kleinschaligheid is er meer persoonlijke aandacht en dat is heel fijn. Het onderwijs is dankzij die kleine klassen ook veel persoonlijker, heel chill. Wat ik ook tof vind is dat je les krijgt van ondernemers. De docenten bij Tio hebben veel praktijkervaring, dat is heel boeiend. De opleiding is best duur, maar ik ben blij dat ik deze keuze heb gemaakt.”

Van vwo naar hbo

Melvin heeft vwo gedaan en kan het niveau van de opleiding makkelijk aan. Extra uitdaging zoekt hij rondom zijn studie, vertelt hij. “Ik ben studentenvertegenwoordiger, denk actief mee over de studie, volg twee minors in plaats van één en koos ervoor om een extra buitenlandse stage te lopen. Zo heb ik op Bonaire stage gelopen, bij twee bedrijven zelfs, en nu op Curaçao. Op die manier houd ik het uitdagend; ik leg de lat graag hoog voor mezelf.”

5-sterrenstage op Curaçao

Op Curaçao loopt Melvin stage als operations manager bij Baoase Luxury Resort. “Baoase is één van de meest luxe 5-sterrenhotels van de ABC-eilanden. Als stagiair operations manager controleer ik of de afdelingen hun werk goed doen, of alle targets gehaald worden en voer ik een eigen onderzoek uit.” Melvin is een echte hospitalityprofessional met gastvrijheid in het bloed en hij biedt gasten dan ook graag de allerbeste beleving, vertelt hij tot slot. “Het verschil kunnen maken voor je gasten, en ze echt zien genieten, dat is waar ik het allemaal voor doe!”