1. Home
  2. Nieuws
  3. Hogeschool Tio start met hbo-opleiding Makelaardij & Vastgoed

Hogeschool Tio start met hbo-opleiding Makelaardij & Vastgoed

Hogeschool Tio breidt per aanstaande september haar opleidingsaanbod uit met de hbo-opleiding Makelaardij & Vastgoed. De opleiding Makelaardij & Vastgoed zal toekomstige studenten opleiden tot allround makelaars en vastgoedprofessionals. Tio is de eerste particuliere opleider die deze opleiding aanbiedt. De opleiding kan gevolgd worden bij de Tio-vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Hengelo, Rotterdam en Utrecht.

Veel belangstelling, geen numerus fixus

De afgelopen jaren is de vastgoedmarkt sterk gegroeid en deze trend zal naar verwachting de komende jaren doorzetten. Deze groei maakt dat Tio niet alleen de vraag vanuit de markt ziet toenemen, maar ook een steeds grotere behoefte naar een vastgoedgerelateerde opleiding onder (toekomstige) studenten ziet ontstaan. Door de opleiding Makelaardij & Vastgoed toe te voegen aan haar portfolio, springt Hogeschool Tio in op deze groeiende behoefte.

De opleiding Makelaardij & Vastgoed is geschikt voor leerlingen met een havo-, vwo- of mbo4-diploma. Uniek aan de opleiding bij Hogeschool Tio is dat hier geen numerus fixus wordt gehanteerd, waardoor toekomstige studenten niet uitgeloot kunnen worden.  

Intensieve samenwerking met het werkveld

Voor het opzetten en doorontwikkelen van het studieprogramma spreekt Hogeschool Tio regelmatig met brancheverenigingen, netwerkorganisaties en experts uit de praktijk, om zo de opleiding aan te laten sluiten bij de behoefte uit de branche en de laatste trends en ontwikkelingen. Mede daardoor heeft de opleiding Makelaardij & Vastgoed van Tio een sterke focus op het ontwikkelen van salescompetenties, iets wat door het beroepsveld gemist wordt in soortgelijke studies bij andere opleiders.

Hogeschool Tio staat erom bekend in nauw contact te staan met de praktijk. Ook bij deze opleiding zijn vele docenten naast hun baan als leraar actief in het werkveld. Studenten weten daardoor al tijdens hun studie goed wat er speelt in de markt. 

Stages en projecten

De opleiding Makelaardij & Vastgoed van Tio is in de basis een driejarige hbo-opleiding, waarbij het eerste jaar een brede focus op operationeel niveau kent. Het tweede jaar richt zich op tactisch niveau, waarbij studenten onder andere een ondernemingsplan schijven. In het derde jaar volgen studenten één semester lessen en één semester een minor. Dat jaar maken zij ook een internationale studiereis en studeren zij in de zomer af. Het is tevens mogelijk de opleiding in vier jaar te volgen. Studenten kunnen desgewenst twee semesters in het buitenland studeren tijdens de minorfase.

Studenten zullen tussen alle studiejaren door (zomer)stages lopen. Voor die stages kunnen zij gebruikmaken van het sterke netwerk van Tio in de sector.

Meer over Makelaardij en Vastgoed

Katinka Reuling, algemeen directeur bij Hogeschool Tio: “We zijn verheugd deze opleiding aan ons portfolio toe te voegen. Toekomstige studenten die zich willen ontwikkelen in het vak van Makelaardij en Vastgoed zullen bij ons profiteren van ons kleinschalige karakter en daarmee persoonlijke aandacht, waardoor ze alles uit hun studie kunnen halen en met een vliegende start kunnen beginnen aan hun carrière als bijvoorbeeld projectontwikkelaar, taxateur, vastgoedadviseur of natuurlijk makelaar.”

Bron: 
https://www.vastgoedmarkt.nl/hogeschool-tio-start-met-hbo-opleiding-makelaardij-vastgoed
https://vastgoedjournaal.nl/nieuwe-opleiding-bij-hogeschool-tio-makelaardij-and-vastgoed
https://vastgoedberichten.nl/hogeschool-tio-start-met-hbo-opleiding-makelaardij-vastgoed/
https://www.propertynl.com/Nieuws/Hogeschool-Tio-start-met-hbo-opleiding-makelaardij-vastgoed/
https://www.nationaleonderwijsgids.nl/hogeschool-tio-start-met-opleiding-makelaardij-vastgoed