1. Home
 2. Makelaardij en Vastgoed

Makelaardij en Vastgoed

Hbo Bachelor Makelaardij, Ruimte & Vastgoed 3 jaar

Makelaardij en Vastgoed

Tio is de beste kleine hogeschool van Nederland volgens de Keuzegids HboJij voelt je thuis in de dynamische wereld van makelaardij en vastgoed, of het nu gaat om woningen, kantoorgebouwen of leefgebieden. Van verkopen en onderhandelen tot waarde bepalen, beheren én beleggen... Je leert het allemaal bij de hbo-opleiding Makelaardij en Vastgoed.
Ga bijvoorbeeld aan de slag als (bedrijfs)makelaar, projectontwikkelaar, vastgoedbeheerder of taxateur. Of start je eigen onderneming!

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

Tio’s hbo-opleiding Makelaardij en Vastgoed leidt je op tot allround makelaar en vastgoedprofessional. Herken jij jezelf in één of meer van deze eigenschappen? Dan is deze studie iets voor jou! Ben jij:

 • Ik ben innovatief
 • Ik ben communicatief sterk
 • Ik vind het leuk om te onderhandelen
 • Ik ben ondernemend
 • Ik schakel graag met verschillende partijen
 • Ik heb interesse in hoe mensen wonen en werken
 • Ik ben commercieel
 • Ik wil graag mijn verkoopvaardigheden ontwikkelen
 • Ik verdiep mij graag in nieuwe trends

Meer weten? Bekijk voor meer informatie het studieprogramma. Of kom sfeer proeven en maak kennis met studenten en docenten van deze opleiding op de open dag

Makelaardij en Vastgoed in 2 minuten

 • Opleiding Makelaardij en Vastgoed iets voor jou? Check het hier
  Opleiding Makelaardij en Vastgoed iets voor jou? Check het hier
 • Oud-student Pelle werkt als zelfstandig makelaar bij RE/MAX PRO
  Oud-student Pelle werkt als zelfstandig makelaar bij RE/MAX PRO

Vastgoed en makelaardij

Denk jij graag na over hoe mensen wonen en werken? Zet je talenten dan in bij de opleiding Makelaardij en Vastgoed. Als vastgoedprofessional verdiep je je in de waarde van huizen, emotionele waarde bij kopers en de steeds weer wisselende marktwaarde. Zet je sociale skills in en verbind verschillende partijen op de dynamische woon- en vastgoedmarkt.

Met jouw ondernemende mindset, scherpe blik en expertise maak jij het verschil. Ga voor een gouden toekomst als bijvoorbeeld makelaar, projectontwikkelaar of vastgoedbeheerder. Of start je eigen onderneming!

Waardevol diploma

Met Tio’s opleiding Makelaardij en Vastgoed ben je verzekerd van een waardevol diploma: Tio staat bekend om haar excellente onderwijskwaliteit. Dit blijkt onder meer uit de hoge scores die Tio’s opleidingen behalen in diverse rankings, zoals de Keuzegids hbo.

Waarom kiezen studenten voor Makelaardij en Vastgoed?

 1. Je studeert aan de beste kleine hogeschool van Nederland (Keuzegids Hbo), die staat voor persoonlijk, excellent en ondernemend onderwijs.
 2. Je kunt bij Tio versneld studeren: hbo-bachelor in 3 jaar en hbo-ad in 2 jaar.
 3. Het bruisende vakgebied van Makelaardij en Vastgoed verandert continu onder invloed van nieuwe ontwikkelingen in de maatschappij en in de markt.
 4. Je volgt interessante projecten: in de Week van het Vastgoed leer jij in de praktijk wat er bij het werk als makelaar of vastgoedbeheerder komt kijken en tijdens de Salesweek ontdek jij hoe je succesvol onderhandelt. 
 5. Je doet internationale ervaring op tijdens de internationale studiereis, buitenlandse stage studeert een periode aan een buitenlandse partneruniversiteit.
 6. Door Tio's samenwerking brancheverenigingen en netwerkorganisatie sluit het studieprogramma naadloos aan bij de laatste trends en ontwikkelingen.
 7. Bij Tio ben je geen nummer, er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding. 

Studenten aan het woord

"Ik ben ondernemend ingesteld, denk graag commercieel en vind het leuk om te werken. Bij Tio krijg ik de vrijheid om die ambities te combineren met mijn studie."
Justin de Feijter | Tio-student
"Als ik zie hoeveel (internationale) kansen ik bij Tio krijg, hoeveel ik geleerd heb en hoeveel ik gegroeid ben, dan vind ik het collegegeld het zeker waard."
Latascha van der Vliet | Tio-student
"Tio is natuurlijk een hele goede school die over de hele wereld bekend is. Ik weet zeker dat ik daarmee later een grote voorsprong heb."
Sven van Bommel | Tio-student

Na de studie

Je kunt veel kanten op met je hbo-diploma Makelaardij en Vastgoed. Wat dacht je bijvoorbeeld van vastgoedbeheerder voor een internationale partij, makelaar, real estate manager of projectontwikkelaar. Wil je weten wat je allemaal kunt worden? Bekijk dan hier je baankansen!

Bekijk jouw toekomstperspectief


De hbo-bacheloropleiding Makelaardij en Vastgoed (CROHO-nummer 39312) is door de NVAO geaccrediteerd en leidt je in drie of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Science (BSc). De opleiding is gebaseerd op het landelijk opleidingsprofiel Vastgoed en Makelaardij. Na afronding van de opleiding ontvang je het felbegeerde getuigschrift van Hogeschool Tio. De Associate degree-opleiding Makelaardij en Vastgoed wordt aangeboden onder voorbehoud van accreditatie door de NVAO. De verwachting is dat deze opleiding in 2023 geaccrediteerd zal worden.