1. Home
  2. Makelaardij en Vastgoed

Makelaardij en Vastgoed hbo

Nieuw-stickerCROHO-nummer 39203

In het kort

Jij voelt je thuis in de dynamische wereld van makelaardij en vastgoed, of het nu gaat om woningen, kantoorgebouwen of leefgebieden. Van verkopen en onderhandelen tot waarde bepalen, beheren én beleggen... Je leert het allemaal bij de hbo-opleiding Makelaardij en Vastgoed.
Ga bijvoorbeeld aan de slag als (bedrijfs)makelaar, projectontwikkelaar, vastgoedbeheerder of taxateur. Of start je eigen onderneming!

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

Denk jij graag na over hoe mensen wonen en werken? En wil jij de vastgoeddeskundige worden waar je op kan bouwen? Zet je talenten dan in bij de opleiding Makelaardij en Vastgoed. Als makelaar of vastgoedprofessional houd je je bezig met waarde. Ook krijg je te maken met emoties bij kopers, leg je de verbinding tussen alle partijen en begeleid je cliënten ook ná het tekenen van een koopcontract. Met jouw ondernemende mindset, sociale skills en expertise maak jij het verschil op de woon- en vastgoedmarkt.

Tio’s hbo-opleiding Makelaardij en Vastgoed leidt je op tot allround makelaar en vastgoedprofessional. Passen de volgende termen bij jou? Ben jij:

Innovatief?

Kun jij goed vooruitdenken en signaleer jij kansen? Ben jij leergierig en onderzoekend ingesteld? Dan beschik jij over innovatief talent! Je vindt het leuk om buiten de bestaande kaders te denken en weet waar mensen in de toekomst behoefte aan zullen hebben. De perfecte match voor de opleiding Makelaardij en Vastgoed. 

Een onderhandelaar en bemiddelaar?

Hoe zorg je ervoor dat het voor beide partijen een win-winsituatie wordt? Dat is jouw grootste uitdaging! Daarbij is het belangrijk om zelf met sterke argumenten te komen maar ook om goed te luisteren naar het verhaal van anderen. Aan jou de taak om vanuit die verschillende ideeën tot een compromis te komen.

Nieuwsgierig?

Tijdens een feestje met familie inspecteer jij altijd als eerst het hele huis van die ene verre oom. Ook ben jij benieuwd hoe de kantooromgeving van je vrienden eruit ziet. De Funda-app open je dagelijks!
Of het nu om woningen, kantoorgebouwen of leefgebieden gaat: jij voelt je thuis in de dynamische wereld van vastgoed en makelaardij.

Resultaatgericht?

Jij hebt één doel en dat is gaan voor het beste resultaat! Uiteraard houd je de belangen van alle partijen hierbij in gedachten.

Ondernemend?

Jij gaat meteen aan de slag als er iets moet gebeuren! Stilzitten is niets voor jou. Jij houdt van aanpakken en neemt je verantwoordelijkheid voor wat er moet gebeuren. Ideaal bij het project Vastgoedweek! Hier komen locatieontwikkeling, taxeren, bouwkunde, juridische/financiële aspecten en creativiteit aan bod. 

De verbindende factor?

Je schakelt graag met verschillende partijen. In de makelaardij- en vastgoedwereld krijg je te maken met verschillende partijen. Jij bent de verbindende schakel tussen deze partijen. Jij vindt dat leuk en past je snel aan in een andere omgeving. Zo krijg je ook te maken met verschillende emoties bij kopers en begeleid je cliënten ook ná het tekenen van een koopcontract.

Trendgevoelig?

Je vindt het leuk om je te verdiepen in nieuwe trends. Het bruisende vakgebied verandert continu onder invloed van nieuwe ontwikkelingen in de maatschappij en in de markt. De huizenprijzen voor consumenten stijgen al jaren en daar lijkt voorlopig nog geen einde aan te komen. Dit wist jij allang, want jij bent op de hoogte van de laatste trends!

Communicatief én commercieel?

Goede sociale vaardigheden zijn belangrijk. Jij legt makkelijk contact met anderen, potentiële kopers weet jij te enthousiasmeren en je kunt goed luisteren en je inleven in de wensen van klanten. Met jouw sociale skills ben jij de verbindende factor op de dynamische woon- en vastgoedmarkt. Jij weet als geen ander: de klant is koning. Op persoonlijke wijze weet jij de klant te begeleiden naar de aankoop van een huis.

Herken jij jezelf in bovenstaande termen? Bekijk dan het studieprogramma. Of kom sfeer proeven en maak kennis met studenten en docenten van deze opleiding op de open dag. 

Studenten aan het woord

Justin de Feijter | Tio-student
"Ik ben ondernemend ingesteld, denk graag commercieel en vind het leuk om te werken. Bij Tio krijg ik de vrijheid om die ambities te combineren met mijn studie."
Justin de Feijter | Tio-student
Latascha van der Vliet | Tio-student
"Als ik zie hoeveel (internationale) kansen ik bij Tio krijg, hoeveel ik geleerd heb en hoeveel ik gegroeid ben, dan vind ik het collegegeld het zeker waard."
Latascha van der Vliet | Tio-student
Sven van Bommel | Tio-student
"Tio is natuurlijk een hele goede school die over de hele wereld bekend is. Ik weet zeker dat ik daarmee later een grote voorsprong heb."
Sven van Bommel | Tio-student

Makelaardij en Vastgoed in beeld

Makelaardij en Vastgoed bij Tio
Makelaardij en Vastgoed bij Tio
Oud-student Pelle werkt als zelfstandig makelaar bij RE/MAX PRO

Waarom kiezen studenten voor Makelaardij en Vastgoed?

  1. Je studeert aan de beste kleine hogeschool van Nederland (Keuzegids Hbo), die staat voor persoonlijk, excellent en ondernemend onderwijs.
  2. Je kunt bij Tio versneld studeren: hbo-bachelor in 3 jaar en hbo-ad in 2 jaar.
  3. Het bruisende vakgebied van Makelaardij en Vastgoed verandert continu onder invloed van nieuwe ontwikkelingen in de maatschappij en in de markt.
  4. Je volgt interessante projecten: in de Week van het Vastgoed leer jij in de praktijk wat er bij het werk als makelaar of vastgoedbeheerder komt kijken en tijdens de Salesweek ontdek jij hoe je succesvol onderhandelt. 
  5. Je doet internationale ervaring op tijdens de internationale studiereis, buitenlandse stage studeert een periode aan een buitenlandse partneruniversiteit.
  6. Door Tio's samenwerking brancheverenigingen en netwerkorganisatie sluit het studieprogramma naadloos aan bij de laatste trends en ontwikkelingen.
  7. Bij Tio ben je geen nummer, er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding. 

Na de studie

Je kunt veel kanten op met je hbo-diploma Makelaardij en Vastgoed. Wat dacht je bijvoorbeeld van vastgoedbeheerder voor een internationale partij, makelaar, real estate manager of projectontwikkelaar. Wil je weten wat je allemaal kunt worden? Bekijk dan hier je baankansen!

Deze hbo-opleiding wordt aangeboden onder voorbehoud van accreditatie door de NVAO. De verwachting is dat deze opleiding medio 2022 geaccrediteerd zal worden. Deze bacheloropleiding leidt na accreditatie in drie jaar of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Business Administration (BBA). De opleiding is gebaseerd op het landelijk opleidingsprofiel Vastgoed en Makelaardij. Het Associate degree-diploma Makelaardij en Vastgoed kun je in twee jaar behalen. Na afronding van de opleiding ontvang je het felbegeerde getuigschrift van Hogeschool Tio.