1. Home
  2. Nieuws
  3. Evenementenbureau gericht op hiphop-events

Bart heeft zijn eigen evenementenbureau gericht op hiphop-events

Bart Lissenburg studeert Hotel- en Eventmanagement bij Tio in Utrecht. Ambitieus als hij is, is hij tijdens zijn opleiding een onderneming begonnen: een evenementenbureau die hiphop-evenementen organiseert. “In Utrecht is hiernaar veel vraag maar nu nog weinig aanbod.”

Combinatie horeca en events

Bart werkte in een restaurant en houdt van festivals en evenementen. “De hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement is dus een mooie combinatie van die twee dingen. Mijn vorige opleiding (mbo Interactieve vormgeving) was heel creatief. Ik wil die aspecten samenbrengen.” 

Eigen onderneming

Inmiddels is dat gelukt: “Ik ben bezig met mijn eigen onderneming: Verbluft. Daarmee wil ik hiphop-evenementen organiseren. Daar is een tekort aan in Utrecht, als je het bijvoorbeeld afzet tegen Amsterdam. Áls er dan een keer een hiphop-event is, is er wel heel veel interesse. Bovendien valt op die evenementen nog heel wat progressie te boeken, bijvoorbeeld op technologisch gebied.”

Tweeduizend man en goede line-up

Bart denkt aan indoorfeesten, met om te beginnen ruimte voor zo’n tweeduizend man en een line-up met goede, bekende artiesten. De do’s en don’ts voor het organiseren van een evenement leert hij tijdens zijn hbo-opleiding Eventmanagement. “We organiseren fictieve evenementen waarbij we alles van A tot Z op papier zetten. Van eventorganisatie weet ik dus al het een en ander af. Nu het zelf nog naar de realiteit brengen.”

Stage bij UIT

Tijdens zijn eerstejaarsstage kon hij de theorie al eens in de praktijk brengen. Met elf collega’s was hij verantwoordelijk voor de Utrechtse Introductie Tijd (UIT), de introductieweek voor eerstejaars Utrechtse studenten. “Dan meldde ik me ’s morgens om zeven uur op een van de pleinen en dan zorgde ik dat het daar de hele dag in goede banen liep. Heel vet om verantwoordelijk te zijn voor een evenement waar 5000 studenten aan deelnemen.”

Topopleiding

Bart koos voor Tio, omdat hij zich in kleine groepen beter kan focussen. “Op mijn vorige opleiding had je klassen van 20 à 25 man. Dat ging op zich wel, maar het leek me slim om voor Tio te kiezen zodat ik me goed kan concentreren.” Dat hij op een topopleiding zit, merkt hij aan veel zaken. “In mijn eerste jaar was ik klassenvertegenwoordiger. Een paar keer per jaar hadden alle klassenvertegenwoordigers overleg met de staf en directeur van Tio. We stelden verbeterpunten voor en een maand later waren de meeste van die punten ook daadwerkelijk opgepakt. Dat verraste me enorm. Je betaalt er misschien wat meer voor, maar ze kijken hier goed in de spiegel en pakken zaken meteen op.”

Volg Bart op LinkedIn.

We hebben Bart gevraagd hoe hij zijn hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Uitstekend
  • Hoe beoordeel je Tio? Uitstekend