1. Home
  2. Nieuws
  3. Hostess voor Corendon in Cyprus

Hostess voor Corendon in Cyprus

Hostess – Tio-studente Suzan Brieffies loopt stage op het eiland Cyprus. Als hostess zorgt zij ervoor dat alle gasten van touroperator Corendon een onbezorgde vakantie beleven. “Het persoonlijke contact met de gasten is het leukst.”

Suzan: “Mijn taken zijn het begeleiden van transfers, het verkopen van excursies, informatie bijeenkomsten geven aan nieuwe gasten, boottours begeleiden en hotels bezoeken waarbij gelegenheid is tot het stellen van vragen en bijvoorbeeld het melden van klachten.”

CORENDON EN CYPRUS POPULAIR

“Dit jaar is het aantal gasten dat naar Noord-Cyprus komt hoger dan voorgaande jaren. Dat was naar mijn idee wel even wennen voor het bedrijf: veel stress en veel overboekingen. Ook stonden er veel fouten in de informatiebrochures. Ik heb samen met collega’s een aantal teksten vertaald en verbeterd voor de website, brochures, folders en Corendon informatiemappen die in de hotels liggen.”

SERVICEGERICHT

“Ik heb geen vaste werktijden en maak hierdoor soms lange dagen. Het is belangrijk om flexibel, klantvriendelijk en resultaatgericht te zijn. En om de gasten een gevoel van vertrouwen te geven.”

WAARDEVOL DIPLOMA

Suzan kan een aantal vakken uit haar toerisme opleiding goed gebruiken tijdens haar stage. “Ik spreek bijvoorbeeld veel Engels met collega’s, buschauffeurs en hoteleigenaren dus extra talen zijn heel belangrijk. Mijn kennis van Touroperating zorgde voor een compleet beeld van wat er naast mijn werkzaamheden als hostess allemaal bij een vakantie van A tot Z komt kijken. Het vak Communicatie komt goed van pas bij het geven van informatiebijeenkomsten en verkopen van excursies. Ik kreeg na een informatiebijeenkomst zelfs nog een compliment van een meneer die communicatie geeft op een Hogeschool!”

Volg Suzan op LinkedIn.

Lees meer over: host(ess)