1. Home
  2. Nieuws
  3. "Kaapstad is... wauw!"

"Kaapstad is... wauw!"

Hotel en Eventmanagement studente Rosanne Gregoor regelde zelf een stage in Zuid-Afrika aan het eind van haar tweede studiejaar. Sinds 8 mei is ze in Kaapstad en na een weekje aanloopperikelen heeft ze intussen haar draai gevonden, getuige het onderstaande interview.

Waarom en hoe ben jij voor je zomerstage in Kaapstad terecht gekomen?

Rosanne: “Reizen en nieuwe landen en culturen ontdekken zijn dingen die ik altijd al leuk heb gevonden. Mijn stage in Maleisië vorig jaar is zo goed verlopen dat ik besloot dit jaar weer naar het buitenland te gaan. Ik ben gaan Googlen en kwam terecht bij 4exchange, een bureau dat stages in Kaapstad en Port Elizabeth regelt. Terwijl zij druk bezig waren met een stagebedrijf zoeken en een accommodatie regelen, ging ik zelf aan de gang met mijn visumaanvraag en voilà, ruim twee maanden later zat ik in het vliegtuig naar Kaapstad!”

Wat ga je precies doen en onderzoeken in het hotel?

“Ik loop stage in het Hollow on the Square Hotel in het centrum van Kaapstad. Het is een klein hotel en ik werk mee op managementniveau. De eerste week was wat chaotisch en onduidelijk, maar dat is intussen voorbij. Ik zit samen met drie managers en de General Manager op kantoor, die telkens met nieuwe opdrachten komt. Zo ga ik me onder andere bezig houden met MVO, het opknappen van de hotelkamers en social media. Dat laatste sluit meteen aan bij mijn onderzoek als onderdeel van de stage. Aangezien het hotel geen gebruik maakt van social media, leek het mij een goed idee om te onderzoeken of ze dat wel zouden moeten doen. Tijdens een gesprekje met de GM gaf hij aan dat hij er nu gebruik van wil maken, dus ik kan mijn onderzoeksresultaten meteen implementeren.”

Wat zijn je ervaringen met Kaapstad, voel je je er veilig?

“Kaapstad is… wauw! Het is er mooi en er is zoveel te doen dat ik me waarschijnlijk geen moment hoef te vervelen. Tot nu toe voel ik me nog veilig. Er is een aantal dingen die je hier gewoon niet moet doen, zoals in het donker alleen over straat lopen of waardevolle spullen meenemen als je op stap gaat.”

Knoop je nog een vakantie aan je stage vast of keer je dan weer terug naar Nederland?

“Na mijn stage heb ik nog een week vrij voordat ik weer naar Tio moet. In die week wil ik graag een van de nationale parken bezoeken hier in Zuid-Afrika - waarschijnlijk het Kruger Park - om `The Big Five’ te spotten. Het zou mooi zijn als dat lukt, maar hier zijn is sowieso al een grote belevenis.”

Volg Rosanne op LinkedIn

Tim spotte ze al: ‘The big Five’