1. Home
  2. Nieuws
  3. Hotelmanager bij Landgoed Altembrouck

Hotelmanager bij Landgoed Altembrouck

Nikie Houben heeft Hotel- en Eventmanagent gestudeerd. Op dit moment is ze werkzaam als Hotelmanager bij Hotel Landgoed Altembrouck . “Het is ontzettend leuk om een goed concept uit te werken en dit samen met je team te verwezenlijken.”

Nikie: “Mijn werkzaamheden als hotelmanager zijn erg divers. Denk aan het opstellen van het budget, de werving van personeel, coaching en training van het team, het inplannen van sales afspraken en relatiebeheer. Het uitwerken van een concept om dit vervolgens samen met je team te verwezenlijken is ontzettend leuk. De lach van onze gasten geeft me voldoening.” Op dit moment is de organisatie van bruiloften de grootste uitdaging. “Dit is maatwerk en omdat ons team vrij klein is, verzorg ik dit vaak zelf.”

Hotel- en Eventmanagent een goede basis

Nikie: “Landgoed Altembrouck heeft een totaalconcept met een persoonlijke ontvangst, een huiskamersfeer en het echte landgoedgevoel. De combinatie van het hotel met de verschillende vergaderruimtes, het authentieke kasteel en daarbij ook de boerderij waar we onze eigen Wagyu runderen en Mangalica varkens fokken, geeft de gasten een bijzondere locatie om te ontdekken. Het totaalconcept valt als een puzzel in elkaar, dat is onze grootste kracht.” De opleiding Hotel- en Eventmanagement is een goede basis geweest voor Nikie’s huidige baan. “Ik heb tijdens mijn stages op verschillende afdelingen gewerkt en geleerd hoe je met een positieve instelling en hard werken snel door kan groeien. Maar ook de taal- en marketingvakken zijn een mooie basis voor mijn huidige werk.”

De beste leerschool

Tijdens haar eerste baan was Nikie Management Assistent bij het Carbon Hotel in Genk. Hier is ze ook afgestudeerd. Nikie: “Tijdens mijn afstuderen werd het hotel geopend. Ik heb mogen bijdragen aan de uitwerking van het concept en de oprichting van het hotel. Ik ben dus letterlijk vanaf nul begonnen en heb een eigen team kunnen opbouwen. De beste leerschool! Na zes jaar in het Carbon Hotel te hebben gewerkt, ben ik de uitdaging bij Landgoed Altembrouck aangegaan. Dit is de nieuwe aanwinst van de Different Hotels groep.” Nikie droomt ervan om later voor zichzelf te beginnen. “Ik zou graag een eigen zaak opstarten en hier een mooi concept voor willen uitwerken. Aangezien ik dicht bij de grens woon, zou dit zowel in Nederland als in België kunnen zijn.”

Volg Nikie op LinkedIn.