1. Home
  2. Nieuws
  3. Hotelschoolstudenten bezoeken de Librije

Hotelschoolstudenten bezoeken de Librije

Iets vertraagd mocht de eerste lading Hotel- en Eventmanagement studenten op bezoek bij de Librije in Zwolle. Geen punt voor de studenten zonder NS-problemen: die zaten alvast heerlijk met een wijnglas vol thee en een chique bonbon te ‘chillen’ in de lounge. Het programma werd snel duidelijk: een rondleiding, een theeproeverij en een kookworkshop. Kortom: een drukke dag op een prachtige locatie.

Van oude cel tot private wijnkelder

De rondleiding toont de luxe van prachtige suites en het historische gedeelte van de voormalige vrouwengevangenis. In de kelders van hun pand hebben Thérèse en Jonnie de Boer bijvoorbeeld een compleet gemeubileerde cel aangetroffen. Bij de wijnkelder is het even dringen: verschillende kleine ruimtes waar de wijnen heerlijk op smaak liggen te komen. In verschillende categorieën: duur, duurder, duurst. De koks in de keuken kijken behoorlijk verbaasd als de Tio-delegatie voorbijkomt, maar als echte professionals mise-en-place’-ten ze er snel weer op los.

Theeproeverij vs wijnproeverij

“Huh, thee in een wijnglas?”, roept één van de studenten. Volgens sommelier Gert Wiltvank voorkom je zo dat er andere smaakstoffen af worden gegeven aan de thee. Een eigenschap van porselein. Dus wordt thee in de Librije altijd in wijnglazen geserveerd. Na deze theeproeverij, waar we erachter komen dat er in China ‘vintage’ thee bestaat van duizenden euro’s, komen de studenten zelf in actie.

Masterchef 2.0

Onder leiding van chefkok Oliver krijgen de studenten instructies voor het maken van vier klassieke Librije-amuses. Van rundertartaar met oester en bieslook tot krokante tomatenrisotto met garnalen, crackertjes met rode biet en blauwe kaas en bananenchips met koffie en bloemkool. Een divers assortiment aan heerlijke gerechtjes. Het is nog even puzzelen, maar de meeste duo’s bewijzen zich als ware chef-koks. Als afsluiting proeven de studenten gezamenlijk de schilderijtjes op de borden.

Oliver van Libije’s Altelier: “Een leuke Tio-groep! Ik wil de studenten adviseren veel praktijkervaring op te doen in de keuken en voor al veel plezier te houden in het koken.”

Rondleiding Librije

Lees meer over: bedrijfsbezoek