1. Home
  2. Nieuws
  3. Tio-alumnus Jelle begint in Ik Vertrek camping in Frankrijk

Tio-alumnus Jelle begint in Ik Vertrek camping in Frankrijk

Hun verhaal was te zien bij het tv-programma Ik Vertrek op AvroTros. Tio-Alumnus Hotel- en Eventmanagement Jelle tikte samen met zijn partner een oude camping met café en supermarkt op de kop, Camping La Santoire in Zuid-Frankrijk. Wij spraken Jelle over zijn grootste uitdagingen. En waarom Frankrijk? 

Waarom hebben jullie gekozen voor Frankrijk? 

“We hebben met meerdere dingen rekening gehouden: 

Daarna stel je een zoekgebied in. Scandinavië en Engeland vielen af vanwege temperatuur. Duitsland had niet onze voorkeur qua taal. Italiaans te moeilijk. En zo kwamen we al heel snel op Frankrijk uit.”  

Wat zijn jullie grootste uitdagingen?  

“We zijn goed door alle uitdagingen heen gekomen, maar de grootste uitdaging is allereerst toch de taal. Je kunt denken dat je een taal hebt geleerd, maar eenmaal tussen de locals is het toch anders.  
 
Daarnaast was ook de cultuur een uitdaging. Papierwerk is hier eindeloos, bureaucratie is echt een Frans woord. Maar er zijn ook praktische uitdagingen. Mensen gaan hier bijvoorbeeld van twaalf tot twee lunchen. Dat klinkt perfect, maar betekent ook dat alle winkels gesloten zijn. Dat is wennen.”  

Welke vakken gebruik je nog steeds vanuit je opleiding Hotel- en Eventmanagement?  

Veel horecavakken natuurlijk, horeca-ondernemersvaardigheden, sociale hygiëne, maar ook rooms division management. Ik heb veel aan gespreksvaardigheden. En natuurlijk komt marketing enorm van pas als je een eigen bedrijf hebt.”  

Wat zijn jullie toekomstplannen?  

“We willen nog zoveel: zonnepanelen, een zwembad, een buitenbar. Aan ideeën geen gebrek. We zitten hier prachtig en voorlopig blijven wij gewoon lekker hier!” 

Wil je meer weten over de avonturen van Jelle? Kijk hier de Ik-Vertrek-aflevering terug.