1. Home
  2. Nieuws
  3. Veel interactie met de studenten

Veel interactie met de studenten

Krista Dekker is docente Duits op Tio Hengelo. “Ik vind het een kick wanneer studenten naar mij luisteren als ik over mijn vak vertel”, zegt ze. “De interactie met studenten vind ik het allerleukste aan werken in het onderwijs.”

Krista studeerde Duits in Groningen. “De stad stond al eerder vast dan de studie”, bekent ze. Haar master Duitslandstudies deed ze in combinatie met een stage aan de Nederlandse Ambassade in Berlijn.

Bijbanen in de horeca

“Naast mijn studie Duits, en eigenlijk ook al daarvoor, heb ik altijd een bijbaan gehad in de horeca.” Die horeca-ervaring begint in een ijssalon aan de kust. Daarna werkte ze in verschillende restaurants. Ook in Duitsland werkte ze een periode in een ijssalon. “Hier leerde ik qua taal het meeste”, vertelt Krista. “Maar, het was ook interessant de cultuurverschillen tussen de Nederlandse en Duitse horeca mee te maken.”

Culturen ontdekken

De internationale oriëntatie is van groot belang bij Tio en ook Krista houdt ervan verschillende culturen te ontdekken. “Mijn grootste passie is reizen. De mooiste reizen van de afgelopen tijd waren de backpacktrip door Colombia en Ecuador in 2013 en afgelopen zomer de reis naar Sri Lanka en de Malediven”. Voor dit jaar staat Curaçao nog op het programma.

Kleine klassen en serieuze studenten

De interactie met leerlingen vindt Krista het leukst. “Het is belangrijk je boodschap op de juiste manier over te brengen, dus hieraan schenk ik veel aandacht. Elkaar verstaan en begrijpen is het allerbelangrijkste. Maar, stiekem ben ik een grammaticafan, dus verwacht ik ook van mijn studenten dat zij dit goed onder de knie krijgen. Het helpt dat de klassen bij Tio klein zijn en de studenten serieus bezig zijn met hun studie. Het is leuk om te zien dat de studenten naar je geluisterd hebben wanneer je hun toetsen aan het nakijken bent!”

Volg Krista op Linkedin

Lees meer over: docent, werken bij Tio