Hogeschool Tio Hengelo

Hengelo was en is nog steeds een industriestad, waar vroeger de textielindustrie bloeide. Je vindt Tio Hengelo op tien minuten lopen van het station.
In Hengelo kun je een hbo-, master- of mbo-opleiding volgen op het gebied van business, hotelmanagement, eventmanagement, toerisme, marketing en rechten.

 • Adres en openingstijden

  Adresgegevens Tio Hengelo
  Julianalaan 9
  7553 AB Hengelo
  Openingstijden: ma t/m vr van 08:30-17:00u

 • Persoonlijk contact

  Het maken van een goede studiekeuze is belangrijk en best spannend. Voor al je vragen en ook voor een persoonlijke gesprek over studeren op Tio Hengelo kun je rechtstreeks contact opnemen met vestigingsmanager Geert van der Meer. Je kunt hem hem telefonisch of via Whatsapp bereiken op 06 - 463 16 247 of stuur je e-mail naar g.vandermeer@tio.nl

 • Studentenvereniging Cognatio

  Ultieme studententijd

  Landelijke Studentenvereniging Cognatio is dé studentenvereniging van Hogeschool Tio. Met ruim 500 leden op zes Tio-vestigingen is Cognatio een gezellige vereniging die je de mogelijkheid biedt vriendschappen voor het leven te sluiten en je netwerk op te bouwen. Samen met Cognatio haal je het ultieme uit je studententijd.

  Cognatio is een vereniging zonder ontgroening. Het motto is dan ook ‘Niets verplicht, altijd gezellig!’. Het gehele jaar organiseert Cognatio verschillende activiteiten zoals borrels, feesten en excursies. De Big Six van Cognatio bestaat uit de introductie in de Ardennen, een beachparty, het jaarlijkse gala, de wintersportreis, de kroegentocht Destination Unknown en het jaarfeest.

  Ontmoet Cognatio op een van de open dagen.


Opleidingen bij Tio Hengelo

Deze kleinschalige vestiging van Tio is gehuisvest in een sfeervol monumentaal pand, voorzien van alle moderne faciliteiten. Uniek aan deze vestiging? Het enorme schoolplein inclusief basketbalveld en tafeltennistafel waar studenten graag hun pauzes doorbrengen.

De volgende opleidingen worden aangeboden in Hengelo:

“Tijdens de wintersport van Cognatio leer je veel nieuwe mensen kennen, ook van andere vestigingen. Dat schept een band!”
Lisa Hazenoot | Cognatiolid

Studeren in Hengelo

Hengelo is een middelgrote stad, waardoor alle sport- en recreatievoorzieningen op fietsafstand zijn. Ook studentenstad Enschede met o.a. Universiteit Twente bereik je gemakkelijk per fiets. In Hengelo zelf zijn uiteraard ook veel gelegenheden waar regelmatig studenten te vinden zijn. Daarnaast ligt Hengelo dichtbij de grens met Duitsland, een van de belangrijkste handelspartners voor Nederland. Je hoeft je dus geen moment te vervelen.
Grand-café De Twee Wezen is bijvoorbeeld populair om wat te drinken en mensen te ontmoeten. Bij het Pleintje, schuin tegenover het stadhuis, kun je – naast leuk wat drinken – ook dansen in de bijbehorende dancing Rootie Tootie.

Hengelo staat landelijk op de 10e plaats van steden met de beste culturele- en sportvoorzieningen, zodat je ook op sportief gebied niets tekort hoeft te komen. Studeren in Hengelo is heel leuk, vraag het maar eens aan een Tio-student die je op één van de open dagen kunt ontmoeten.

Lees het nieuws van Tio Hengelo

 

Ontmoet het team van Tio Hengelo

"De persoonlijke aandacht van een gekwalificeerd en gedreven docententeam zorgt ervoor dat je het beste uit jezelf haalt.”
Geert van der Meer | Vestigingsmanager
“Tio Hengelo heeft als kleinste vestiging kwaliteit hoog in het vaandel staan.”
Anneke Eggink | Assistent Vestigingsmanager
"Vragen over studievoortgang of stage, mijn deur staat altijd open. Loop gerust binnen!”
Milou Frenken | Studiecoach
"Heb je vragen? Je kunt altijd even bij me langs lopen."
Monique Meulman | Receptioniste/Conciërge
"Ik zorg ervoor dat de vestiging er spik en span uitziet, met veel plezier!"
Machiel van der Wijk | Conciërge

Fotoalbum Tio Hengelo

+23

Faciliteiten

Er zijn de volgende faciliteiten op de vestiging in Hengelo:

 • Gezellige kantine
 • (Broodjes)bar
 • Fruit
 • Wifi
 • Computers
 • Printfaciliteiten
 • Digiboarden/beamers
 • (Individuele) studieplekken
 • Verschillende lokalen zoals praktijklokalen en een videolokaal.
 • Ter ontspanning: een voetbaltafel en geweldig schoolplein waar studenten kunnen basketballen, tafeltennissen en voetballen.
Meer weergeven Minder weergeven

Hengelo back in the days

Hengelo was en is nog steeds een industriestad, waar vroeger de textielindustrie bloeide zoals overal in Twente. Later nam Stork het initiatief om de metaalsector te ontwikkelen. De gebouwen van Stork vind je overal terug in Hengelo; zelfs het sfeervolle gebouw van Tio aan de Julianalaan is vroeger als huishoudschool door Stork gebouwd. 

Op kamers in Hengelo

Wil je op kamers in Hengelo? Begin in ieder geval op tijd met zoeken. In augustus/september aan het begin van het studiejaar is iedereen op zoek naar een kamer. Hieronder vind je nog meer tips.

Gebruik je netwerk

Maak gebruik van je netwerken op social media, zoals Facebook, Twitter of LinkedIn, om kenbaar te maken dat je op zoek bent naar een kamer. Raadpleeg je familie, vrienden en kennissen. Stuur aan al je contacten via Whatsapp of Snapchat een bericht. Je kunt tevens kiezen voor het traditionele adverteren in huis-aan-huisbladen of regionale kranten (hier zijn kosten aan verbonden). Of loop binnen bij je Tio vestiging, op de magneetborden vind je informatie over huisvesting.

Huurprijzen kamers

In heel Nederland zijn de huurprijzen van kamers aan regels gebonden. Net zoals bij woningen, kun je ook voor kamers de wettelijk maximale huurprijs uitrekenen.

Checklist voor uitwonende studenten

Naast het zoeken van een kamer, zijn er nog een aantal belangrijke zaken die je moet regelen als je op kamers gaat. Denk bijvoorbeeld aan een inboedelverzekering en internetverbinding. Pricewise heeft een checklist voor uitwonende studenten opgesteld, die je leidraad biedt in het zelfstandig wonen.

Huurtoeslag

Als aankomende student begin je vaak, als je op jezelf gaat wonen, in een gehuurde kamer. Je betaalt dan maandelijks de huur en soms ook servicekosten. Als je daarna een eigen flat/appartement gaat huren, kun je eventueel in aanmerking komen voor huurtoeslag als de huur te hoog is in verhouding tot je inkomen. Je kunt overigens alleen huurtoeslag krijgen als je een zelfstandige woning hebt, dat betekent een woning met een eigen voordeur, toilet en keuken. 

Verhuizen

Als je verhuist, moet je heel wat regelen. Hieronder lees je de belangrijkste dingen:

 • Schrijf je in bij de gemeente 
  Verhuis je naar een andere gemeente, dan moet je je daar laten inschrijven. Je nieuwe gemeente schrijft je automatisch uit bij je oude gemeente. Verhuis je binnen dezelfde gemeente? Geef dan je nieuwe adres door.
 • Geef je nieuwe adres door 
  Geef je nieuwe adres door aan DUO, je onderwijsinstelling, je bank en aan andere instanties.
 • Regel de aansluiting op energie en water 
  Als je op kamers gaat, betaal je energie en water meestal via de huur. Check bij je verhuurder. Voor een kamer van ongeveer 15 m2 kun je uitgaan dat je tussen de € 50 en € 80 per maand aan energie en water kwijt bent. (Bron: Nibud Geldwijzer)
Meer weergeven Minder weergeven

Video Tio Hengelo

 • Volg de rondleiding door Tio Hengelo
  Volg de rondleiding door Tio Hengelo
 • Binnenkijken bij Hogeschool Tio Hengelo
  Binnenkijken bij Hogeschool Tio Hengelo
 • Studeren bij Hogeschool Tio iets voor jou?
  Studeren bij Hogeschool Tio iets voor jou?
 • Praktijklokaal luchtvaart bij Tio
  Praktijklokaal luchtvaart bij Tio
 • Praktijklokaal receptie bij Tio
  Praktijklokaal receptie bij Tio
 • Praktijklokaal toerisme bij Tio
  Praktijklokaal toerisme bij Tio
 • Boardroom praktijklokaal bij Tio
  Boardroom praktijklokaal bij Tio
 • Studentenvereniging Cognatio - altijd gezellig bij Tio
  Studentenvereniging Cognatio - altijd gezellig bij Tio

Benieuwd naar de vestiging?

Gewoon vanuit huis of de trein een rondleiding door Tio Hengelo? Dat kan met de virtuele tour. Bekijk de kantine, de boardroom, het luchtvaartlokaal, het hotellokaal en het restaurantlokaal. Klik op de cijfers aan de rechterkant en je komt in een andere ruimte. Veel plezier met het binnenkijken bij Tio Hengelo!


View Larger Map

Routebeschrijving naar Tio Hengelo

Kom je met de auto of met de trein, Tio Hengelo is goed bereikbaar. Bekijk hieronder de routebeschrijving.

Met de auto naar Hengelo

Vanuit de richting Apeldoorn/Deventer
U rijdt via de A1 richting Hengelo. Bij de afslag Osnabrück/Enschede/Hengelo vervolgt u de A1, welke samen komt met de A35. Vervolgens volgt u de A35 door rechts aan te houden richting Münster/Enschede/Hengelo-Zuid. 
U neemt afrit 28 Delden / Hengelo-West. Aan het eind van deze afslag gaat u linksaf. Bij de eerste stoplichten binnen de bebouwde kom gaat u rechts (Geerdinksweg). Aan het eind van deze weg gaat u bij de stoplichten linksaf. U bevindt zich nu op de Oelerweg die zal overgaan in de Julianalaan. Na ongeveer 250 meter treft u de Tio-vestiging aan uw rechterhand.

Vanuit de richting Almelo
U rijdt via de A35 richting Enschede. U neemt de afslag 28 Delden / Hengelo-West. Zie verder hierboven.

Vanuit de richting Enschede
U rijdt richting Hengelo via de Hengelosestraat. Nadat u onder de spoorviaduct bent doorgereden, gaat u bij de eerste stoplichten linksaf. Deze weg blijft u volgen. De weg maakt een bocht naar rechts, u gaat bij het tweede kruispunt (T-splitsing met stoplichten) linksaf. Na ongeveer 50 meter buigt u bij de stoplichten met de weg mee naar rechts. Na ongeveer 400 meter gaat deze straat over in de Julianalaan. U vindt de Tio-vestiging aan uw linkerhand.

Vanuit de richting Enschede via de A35
U rijdt via de A35 richting Hengelo en neemt afslag 27 (richting Hengelo - Industrieterrein Twentekanaal). Onderaan de afslag gaat u rechtsaf (Haaksbergerstraat). U volgt de borden Centrum. De Haaksbergerstraat gaat over in de Oelerweg, die vervolgens over zal gaan in de Julianalaan. Na ongeveer 250 meter treft u de vestiging van Tio aan uw rechterhand.

Hengelo & parkeergelegenheid

In de woonwijk direct achter het pand is meer dan voldoende parkeerruimte. Parkeren in de nabijheid van de vestiging is grotendeels kosteloos. 

Met het openbaar vervoer

U neemt de trein naar Hengelo CS. 

Lopend naar de vestiging
In het station neemt u uitgang P+R en gaat rechtsaf richting de Europatunnel. Voor de tunnel gaat u linksaf naar de Industriestaat en loopt weg van het station. U maakt een flauwe bocht naar rechts, de weg vervolgt zich in de Lansinkesweg. U vervolgt uw weg. De weg gaat over in de Julianalaan. Na zo'n 10-12 minuten heeft u de vestiging bereikt, aan uw linkerhand bevindt zich Tio Hengelo.

Met de bus
Vanaf het NS-station neemt u de streekbus lijn 53 richting Haaksbergen. Na ongeveer 1 minuut ziet u Hogeschool Tio aan uw linkerhand liggen. U rijdt iets voorbij de vestiging en stapt uit bij de halte Buitenweg. Op ongeveer 25 meter van de bushalte ligt de Tio-vestiging. OV-info 0900-9292 en www.9292.nl.

Adresgegevens Hengelo
Julianalaan 9
7553 AB Hengelo

Meer weergeven Minder weergeven