U bevindt zich hier

 
Hogeschool Tio Hengelo

Hogeschool Tio Hengelo

Hengelo was en is nog steeds een industriestad, waar vroeger de textielindustrie bloeide zoals overal in Twente. Je vindt Tio Hengelo op tien minuten lopen van het station.


STuderen bij Tio HEngelo

Hogeschool Tio Hengelo biedt hbo- en mbo-opleidingen aan op het gebied van hotelmanagement, eventmanagement, toerisme, marketing en business.Dit is Tio Hengelo

Ingrid Alssema, vestigingsmanager Tio Hengelo“Tio Hengelo heeft als kleinste vestiging kwaliteit hoog in het vaandel staan. De persoonlijke aandacht in combinatie met een gekwalificeerd docententeam garandeert je een geweldige studietijd in Twente”

Ingrid Alssema

Vestigingsmanager Tio Hengelo


De kleinste vestiging van Tio is gehuisvest in een sfeervol monumentaal pand, voorzien van alle moderne faciliteiten. Uniek aan deze vestiging? Het enorme schoolplein inclusief basketbalveld en tafeltennistafel waar studenten graag hun pauzes doorbrengen.

Maak kennis met de medewerkers


Studeren in Hengelo

Hengelo is een middelgrote stad, hierdoor zijn alle sport- en recreatievoorzieningen op fietsafstand. Ook studentenstad Enschede met o.a. Universiteit Twente bereik je gemakkelijk per fiets. In Hengelo zelf zijn uiteraard ook veel gelegenheden waar regelmatig studenten te vinden zijn. Je hoeft je dus geen moment te vervelen.

Grand-café De Twee Wezen’ is bijvoorbeeld populair om wat te drinken en mensen te ontmoeten. Bij ‘het Pleintje’, schuin tegenover het stadhuis, kun je – naast leuk wat drinken – ook dansen in de bijbehorende dancing ‘Rootie Tootie’. Studentenvereniging Cognatio organiseert regelmatig events in Danscafe Twins.

Hengelo staat landelijk op de 10e plaats van steden met de beste culturele- en sportvoorzieningen, zodat je ook op sportief gebied niets tekort hoeft te komen. Studeren in Hengelo is O.K., vraag het maar eens aan een Tio-student die je op één van de open dagen kunt ontmoeten.


Even binnenkijkenHISTORIE

Hengelo was en is nog steeds een industriestad, waar vroeger de textielindustrie bloeide zoals overal in Twente. Later nam Stork het initiatief om de metaalsector te ontwikkelen. De gebouwen van Stork vind je overal terug in Hengelo; zelfs het sfeervolle gebouw van Tio aan de Julianalaan is vroeger als huishoudschool door Stork gebouwd.


TIO: ALTIJD DICHTBIJ

Hogeschool Tio heeft vijf vestigingen verspreid over Nederland en een hoofdkantoor in Utrecht. Je profiteert zowel van de kleinschaligheid en persoonlijke aanpak op de vestigingen als van de daadkracht en het netwerk van een landelijke organisatie.GOED BEREIKBAAR

De vijf vestigingen van Tio liggen op toplocaties in Amsterdam, Eindhoven, Hengelo, Rotterdam en Utrecht. Welke studiestad je ook kiest, je loopt in maximaal 10 minuten vanaf het station naar de Tio-vestiging.

MEER OVER TIO ALS LANDELIJKE ORGANISATIE
Adresgegevens
Tio Hengelo
Julianalaan 9
7553 AB Hengelo
030 - 7 999 000
hengelo@tio.nl