1. Home
  2. Nieuws
  3. International exchange naar Noorwegen

International exchange naar Noorwegen

Thermolegging, muts, wanten, nog een paar handschoenen, wat drop en stroopwafels en heel veel dikke sokken. Je zou denken dat hier een koffer ingepakt wordt voor een skivakantie, maar niets is minder waar. Tio-docentes Susan Wagenmans (docente van Tio Amsterdam) en Margaux van Ommen-Vermeer (docent van Tio Utrecht) gingen voor een international exchange naar Noorwegen.

University of South East Oslo

Midden in het semester gingen zij voor Tio voor een (docenten)exchange naar Oslo. Naar de University of South East Oslo met campussen in Bø, Telemark, Porsgrunn, Notodden, Rauland, Drammen, Hønefoss, Kongsberg en Horten. Susan en Margaux mochten naar Bø. Bø is een klein dorpje in de bergen met 5000 inwoners, 6 winkels én een universiteit. De sfeer is goed, de mensen vriendelijk en het uitzicht prachtig wit.

Gastcolleges eventmanagement

De Tio-docenten is gevraagd om gastcolleges te geven over Eventmanagement. Een onderwerp dat in Noorwegen meer aandacht kan gebruiken. Meerdere dagen achter elkaar hebben ze de Noorse studenten gedeeld in hun kennis over evenementenmanagement. Met een persoonlijke videoboodschap van de Amsterdamse studenten verwerkt in de PowerPoint. De opdracht was om aan het einde van de colleges een eigen event te organiseren. Een event speciaal voor de studenten van Tio, wanneer zij naar Noorwegen, Bø, zouden komen. Het doel was om Tio-studenten een sneak peek te geven van hun leven. Hoe ziet een dag in het leven van een student uit Bø eruit?

Eventconcepten

Fantastische eventconcepten! Van een tractorrace tot een foto-booth in traditionele kleren, tot hiking in de bergen en slapen in berghut tot een rave-party in het studentenclubhuis en dansen op Noorse muziek. Susan: “Ze kwamen met de meest hilarische tradities. Ik bedoel: wist jij dat het heel normaal is dat de studenten jonger dan 18 jaar in een tractor rijden omdat ze te jong zijn voor een auto? Heavy metal music een van de meest populaire muziekstijlen is? Voor het de opleiding “Outdoor” de studenten 14 dagen in de wintersneeuw gaan survivallen en het dan soms -40 graden is? Ze voor hun eindexamen een maand lang al reizend in busjes blijven feesten in dezelfde rode kleren? En als ze deze willen wassen de pijpen eraf worden geknipt? Kortom, genoeg te beleven in deze Scandinavische hide-away.”

Study abroad

Margaux: “University of South East Oslo is ook een fantastische plek voor studenten om een minor Study Abroad te doen. Lessen volgen met een geweldig uitzicht over de bergen met witte toppen vanuit het klaslokaal? Skiën in het weekend? Wekelijks concerten in het studenten clubhuis? Wat ons betreft: doen!”