1. Home
  2. Nieuws
  3. Werken met grote internationale bedrijven

Werken met grote internationale bedrijven

Rembrandt, student Hotel- en Eventmanagement liep stage in Amsterdam. Rembrandt vertelt: "Als account- en marketingmanager loop ik stage in hartje Amsterdam. Dat doe ik bij The Playing Circle: een bedrijf dat inspirerende vergaderruimtes in Amsterdam aanbiedt. Ik heb contact met een internationale klantenkring, waaronder Heineken, Uber en Nike."

Location agency in Amsterdam 

"Mijn stage speelt zich voornamelijk af in het prachtige hoofdkantoor van The Playing Circle op de Amsterdamse Singel. Het bedrijf is een zogenoemde 'location agency' met diverse locaties in Amsterdam. Ik bekleed er de functie van account- en marketingmanager."

Van acquisitie tot ad hoc werkzaamheden

"Ik houd me bezig met het onderhouden van een langdurige en waardevolle relatie met al onze klanten. Dit gaat met behulp van diverse CRM-systemen, mail en de iPhone. Het doel hiervan is boekingen genereren. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de acquisitie van nieuwe klanten. 

Ook beheer ik de social media, om zowel nieuwe klanten aan te trekken als bestaande klanten te behouden. Verder maak ik deel uit van het wekelijkse productieoverleg om alle boekingen voor de week te overleggen. Ook verricht ik diverse ad hoc werkzaamheden op locatie, zoals bijvoorbeeld als host."

Internationale klanten 

"Ik heb contact met een internationale klantenkring, zoals: Heineken International, Nike, TomTom, Philips, Danone, Unilever, Vodafone, De Nederlandse Bank, Uber, Gemeente Amsterdam, McKinsey en The Boston Consulting Group. Verder onderhoud ik contact met diverse PR-bureaus en marketingbedrijven." 

Van theorie naar praktijk 

"Kortom, het is een veelzijdige functie die ik makkelijk aankan dankzij de diverse vakken die ik de afgelopen twee jaar als Hotel- en Eventmanagement student heb gehad. Zo'n 80% van alle vakken kan ik zelfs toepassen tijdens de stage!"

Volg Rembrandt op LinkedIn.

Lees meer over: internationaal, social media, stage