1. Home
  2. Nieuws
  3. Leuke festivals op Koningsdag

Leuke festivals op Koningsnacht en -dag

Heb jij nog geen plannen voor Koningsnacht of Koningsdag? Er worden op deze dag veel leuke festivals georganiseerd. Hieronder vind je een overzicht van de gaafste feesten op 27 april.

THE LIFE I LIVE - Den Haag

In Den Haag kun je niet 1 maar 2 dagen feesten! Bij het festival THE LIFE I LIVE treden meer dan 50 artiesten op, waaronder Klangstof, De Likt, Son Mieux, Sef, Thijs Boontjes, Bokoesam en Donnie. De optredens zijn in de Haagse binnenstad op maar liefst 9 buitenpodia. Maar natuurlijk zijn er ook diverse optredens in de plaatselijke kroegen en kroegjes. Genoeg live muziek om je te vermaken tot in de kleine uurtjes!  

Coen en Sanders Koningsnacht Spektakel - Zwolle

Wil jij helemaal uit je dak gaan met 15.000 mensen? Ga dan naar het Koningsnacht Spektakel in Zwolle. Coen en Sander van Radio 538 weten namelijk hoe ze een feestje moeten bouwen. Op de Grote Voort in Zwolle brengen de dj's je een avond gevuld met entertainment, muziek, nostalgie en humor. Wie er allemaal optreden? Onder anderen Tino Martin, Glennis Grace, Paul Elstak, Lee Towers, Captain Jack en Jody Bernal; dat wordt keihard meezingen en -brullen dus! 

Royal Dutch - Eindhoven

Electric Orange en Majestic Dance Event organiseren samen het stadsfestival Royal Dutch in Eindhoven. Dit festival is helemaal gratis en trakteert je 2 dagen lang op vette urban-, house- en EDM-beats van onder anderen Freddy Moreira, Puinhoop Kollektiv, Billy The Kit en Mark with a K.
P.S. Voor Royal Dutch Eindhoven moet je minimaal 18 jaar zijn en voor de toegang van het terrein geldt: vol = vol. 

De Reactie - Enschede

Houd jij meer van techno? Ga dan naar De Reactie in Enschede. Hier kun je dansen en springen op de beats van Charlotte de Witte, Ellen Allien, Lucky Done Gone en DJ Radio Slave. De industriële setting - het evenement vindt plaats in een voormalig scheikundelaboratorium - helpt daarbij om, in ieder geval voor deze dag, het Koningslied uit je geheugen te wissen.

KingSize Arnhem Festival - Arnhem

Ook in Anrhem kun je helemaal losgaan. Neem bijvoorbeeld het KingSize Festival op de Markt. Kingsize zeg je? Jazeker, er komen grote namen als Frenna, Boef, Diaz & Bruno, Yung Felix, SFB, Afro Bros, Nafthaly Ramona, Sjaak en Famke Louise. Hier kun je terecht voor jouw (gratis) portie aan urban hiphop en house! 

Oranjepop - Nijmegen

Elke jaar is er weer een nieuwe editie van Oranjepop in Nijmegen. Ook nu komen er weer veel nationale en internationale acts. Denk bijvoorbeeld aan Thomas Azier, Cassia, JOHAN, Naaz, The Grand East, Tusky, Pip Blom en Jay-Way de smaakmakers. Voor een klein prijsje kun je deze gevestigde acts én jonge talenten live horen in het Nijmeegse Hunnerpark. Maar let op; kaarten zijn alleen te koop aan de kassa bij Oranjepop op Koningsdag en er kan alleen met een pinpas betaald worden. 

Kingsland Festival

Het Kingsland Festival bestaat maar liefst 5 jaar en dat wordt groots gevierd op meerdere locaties. Met ruim 500.000 vierkante meter, 150 dj's en artiesten en - naar verwachting - zo'n 150.000 bezoekers, is Kingsland het grootste eendaagse dancefestival van Nederland. De line-up is met Broederliefde, Sunnery James en Ryan Marciano, Bizzey, Ronnie Flex, Lil' Kleine, Afrojack en Yellow Claw al even indrukwekkend.

Tip: Bekijk de festivalkalender

Bron: Nu.nl

Lees meer over: events, horeca