1. Home
  2. Nieuws
  3. Manager & sommelier bij sterrenrestaurant Hermitage

Manager & sommelier bij sterrenrestaurant Hermitage

Jasper Mein heeft Hotel- en Eventmanagement gestudeerd aan Hogeschool Tio. Inmiddels is hij werkzaam als Restaurantmanager en Sommelier bij Restaurant Hermitage. “Ik haal enorm veel energie uit het gastencontact.”

Jasper: “Als restaurantmanager maak ik de dagindeling voor het personeel en bekijk ik eerst alle reserveringen voor die dag. Ik houd me bezig met de bedrijfseconomie, hierbij staat het halen van de targets voorop. Daarnaast staat natuurlijk de klant centraal staat. Ik haal hier veel energie uit en ik vind het geweldig als een gast vrolijk weggaat.” Jasper is ook verantwoordelijk voor de werving en selectie van personeel. “Maar ook het verzorgen van trainingen en de ontwikkeling van medewerkers neem ik voor mijn rekening.”

Michelinster

Restaurant Hermitage is in het bezit van een Michelinster en is een echt familiebedrijf. Jasper: “Je merkt meteen dat het een familiebedrijf is, want de eigenaar is altijd aanwezig en het is onderling erg gezellig. De gastvrijheid wordt hier echt voorop gezet. We bieden de gasten goed eten en mooie wijnen.” Jasper heeft inmiddels ook het diploma Sommelier binnen. “Ik houd me daarom ook bezig met het hele wijngebeuren. Ik doe het inkoopbeheer voor de wijnen en ik stel de wijnkaart samen.”

Hoogwaardig diploma

Jasper: “Ik heb destijds de keuze voor Tio gemaakt omdat ik hier de opleiding versneld kon afronden. Daarnaast ben je met de opleiding Hotel- en Eventmanagement meteen breed onderlegd. Na het behalen van mijn diploma heb ik meteen een baan gevonden. Ik heb eerst een halfjaar gewerkt bij het bedrijf waar ik mijn afstudeerstage heb gelopen en heb vervolgens de overstap gemaakt naar restaurant Hermitage.” In de toekomst wil Jasper graag zelfstandig ondernemer worden. “En dan zit ik te denken aan de consultancy kant. Bijvoorbeeld het aanbieden van gastvrijheidstrainingen of iets op het gebied van interim management.”

Volg Jasper op LinkedIn.

Lees meer over: sterrenrestaurant, wijnkennis