1. Home
  2. Nieuws
  3. Marketing bij 5-sterren Okura

Marketing bij 5-sterren Okura

Hotelschoolstudent Selwin Dekkers koos voor een stage bij het prestigieuze vijfsterrenhotel Okura te Amsterdam. Hij werkt op de marketingafdeling en leert daarnaast alles over revenue management. “Erg leerzaam en leuk!”

Selwin: “Hotel Okura Amsterdam stond al langer op mijn lijst om stage te lopen of te werken. Het is een internationaal bedrijf, 25% van de medewerkers is Japans omdat Okura Hotel & Resorts een Japanse keten is. Ik ben in contact met collega’s en gasten van over de hele wereld, dit maakt het werk afwisselend en interessant. Hotel Okura Amsterdam is onderdeel van Leading Hotels of the World, daarvan zijn er maar twee gevestigd in Nederland.”

Marketing en management

Selwin is de hele dag druk op de afdeling Marketing & Communications. “Ik heb veel verschillende taken. Om je een idee te geven: ik houd de website up-to-date, verzorg de social media, geef rondleidingen, ondersteun bij film- en fotoshoots en beheer de financiën van de marketingafdeling. Daarnaast werk ik samen met de Revenue Manager, samen bewaken we de prijzen van de websites waarop het hotel te boeken is. Enorm leerzaam en leuk.”

Revenue Management

“Ik merk nu al dat mijn communicatieve vaardigheden en Engelse taal erg vooruit zijn gegaan. Daarnaast heb ik nu meer kennis van financiën en heb ik ontdekt dat ik Revenue Management erg interessant vind. Hoe speel je in op de wensen en behoeften van de gast? Ik heb veel gehad aan de vakken Operations Management, Marketing en Eventmarketing.”

Internationale carrière

Net als veel Tio-studenten droomt Selwin van een internationale carrière. “Als ik mijn Tio-diploma behaald heb hoop ik naar New York te verhuizen voor een traineeship bij een groot internationaal bedrijf of hotel om daar nog meer te leren. En wie weet wil ik daarna nog verder studeren, bijvoorbeeld aan Business Universiteit Nyenrode.”

Hbo in twee jaar

Selwin wil zijn hbo-diploma graag in twee jaar halen. “Ik heb hiervoor de middelbare hotelschool gedaan en ik vind het super dat ik daarmee bij Tio in twee jaar het bachelordiploma kan halen. Daarnaast spreekt de kleinschaligheid, de motivatie van alle studenten en de goede docenten me erg aan. Als je slaagt bij Tio, dan is je diploma echt iets waard en weten de bedrijven wat ze aan je hebben.”

Studeren aan de beste hotelschool

Selwin is er trots op dat hij aan de beste hotelschool van Nederland studeert. “Wie wil dat nou niet? Ik wel! Aan wie ik me ook voorstel, ik krijg altijd te horen: “Zo, jij zit op Tio? Dan ben je serieus bezig met je toekomst!” Dat is natuurlijk erg leuk om te horen.”

Volg Selwin op LinkedIn.

Lees meer over: hotelschool, marketing, stage