1. Home
  2. Nieuws
  3. Tessa is director Sales & Marketing bij InterContinental Hotels

Tessa is director Sales & Marketing bij InterContinental Hotels

Hotello en oud-Tio-studente Tessa de Jong is na 4 jaar India weer terug in Amsterdam en wel als Director Sales & Marketing bij de InterContinental Hotels Group. In India had ze als expat een mooie carrière opgebouwd: Ze werkte als Area-Director Sales, Marketing & Revenue bij Oakwood Asia Pacific en als consultant voor Randstad India. Én daarnaast als Vice President voor de Overseas Women’s Club of Bangalore; een groep vrouwen die zich inzet voor goede doelen.

Haar carrière na Hogeschool Tio begon bij het Claus Event Center in Haarlem, waar ze in tien jaar tijd doorgroeide van receptioniste naar operations director. Daarna kwam ze via partycateraar Martinair en Landgoed Duin & Kruidberg terecht bij Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre. “Het is een waanzinnig mooi hotel. Ik heb er een hele mooie tijd gehad en waarschijnlijk had ik nog steeds in de Amsterdamse hotellerie gewerkt als we geen uitstapje naar India op de planning hadden.”

Unieke ervaring in India

Het werd een unieke ervaring: samen met man en dochter vertrok ze naar India. Haar man werkte er als expat voor Randstad, Tessa ging er zelf op zoek naar een baan. “Iedereen zei dat ’t heel lastig zou zijn om een baan te vinden, maar het is me wel gelukt! Het vak snapte ik al, ik leerde vooral veel over de cultuur. Dat was heel gaaf.”

Vice President Fundraising

Op een gegeven moment wilde Tessa iets terugdoen voor het land: “Die kans kreeg ik bij de Overseas Women’s Club of Bangalore als Vice President Fundraising. Samen met een groep vrouwen zette ik me in voor twintig goede doelen in en rondom Bangalore. Doelen gericht op vrouwen, kinderen en gehandicapten. Dat gaf zoveel voldoening. Dat mis ik, naast het mooie weer, nog het meest aan onze tijd in India.”

Passie vinden op Tio

Tessa was een van de eerste studenten op Tio in Haarlem. “Het was een prima opleiding en ik heb er een fantastisch mooie carrière door”, zegt ze. “Wat ik fijn vond aan Tio was dat ik kon uitvinden wat ik het leukste vond en dat was destijds heel duidelijk de sales & marketing. De brede opzet van de studie vond ik ook prettig, daarna heb ik me verder gespecialiseerd. Het project dat me het meeste is bijgebleven is de Hotel- en Eventweek. Een week lang moesten we als studenten een hotel runnen.”

Director of Sales and Marketing

Inmiddels is Tessa weer terug in Nederland, terug in de hotellerie. Ze werkt sinds kort als Director of Sales and Marketing voor InterContinental Hotels Group. Daarnaast is ze ook nog steeds vrijwillig Vice President van de Overseas Women’s Club. “Het is door wettelijke regelgeving lastiger om de fondsen vanuit Nederland in India te krijgen, maar het is heel mooi werk. Ik ben blij dat ik nog steeds kan bijdragen.”

Volg Tessa op LinkedIn.

We hebben Tessa gevraagd hoe zij haar hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Goed
  • Hoe beoordeel je Tio? Goed