1. Home
  2. Nieuws
  3. "De combinatie van hbo en wo is perfect"

"De combinatie van hbo en wo is perfect"

Lennart van den Berg koos na zijn studie Hotel- en Eventmanagement voor een master aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij werd aangenomen voor een traineeship Marketing & Products bij ABN Amro en werkt nu als Productmanager Betalen Particulieren. “De combinatie van hbo en universiteit is perfect.”

Voor hij aan zijn Tio-opleiding begon, studeerde Lennart ook al een aantal maanden in Amsterdam. “Na het vwo ben ik aan de Vrije Universiteit Bedrijfskunde gaan studeren. Maar ik vond dit te massaal en ik had het niet naar mijn zin. Ik heb daarna voor Tio gekozen, omdat de opleiding Hotel- en Eventmanagement meer praktijkgericht was. Ik kwam echter redelijk eenvoudig door de drie jaren bij Tio heen qua lesstof en ik wilde mij nog verder ontwikkelen. Daarom koos ik na Tio alsnog voor Bedrijfskunde, maar nu alleen een schakeljaar en een master in Strategie & Organisatie. Tijdens het solliciteren bleek dat een combinatie van hbo en universiteit erg gewaardeerd wordt.”

Tio versus master

Lennart: “Mijn master was veel theoretischer van aard dan mijn Tio-opleiding. Ik heb een enorme hoeveelheid artikelen en boeken gelezen, het werktempo lag hoger en je werkt veel zelfstandiger. Het aantal opdrachten op de universiteit is vele malen hoger en de opdrachten zijn ook groter. Ook werk je op de VU in relatief korte blokken waardoor je een aantal vakken in acht weken afrondt. Tijdens mijn masteropleiding heb ik heel veel kennis opgedaan over een heel specialistisch onderwerp. Door de praktische insteek die ik bij Tio heb meegekregen kon ik hetgeen ik op de universiteit leerde beter vertalen naar de praktijk. Ik ben van mening dat een combinatie van hbo en universiteit perfect is. Hierdoor ben ik in staat om theorie en praktijk goed met elkaar te combineren. Ook aan de internationale stages van Tio heb ik veel gehad.”

Vliegende start van je carrière 

Na zijn masteropleiding solliciteerde Lennart bij ABN Amro en werd aangenomen voor het traineeship Marketing & Products. Lennart: “Door het traineeship zie je enorm veel van het bedrijf, krijg je de mogelijkheid om jezelf continu te ontwikkelen en kan je dus spreken van een 'vliegende start' van je carrière.” Inmiddels heeft Lennart zijn traineeship afgerond en is hij begonnen als Productmanager Betalen Particulieren. Lennart: “Als productmanager ben ik verantwoordelijk voor een aantal producten. Ik beheer en verbeter het bestaande product en ben ik continu bezig met innovaties op het gebied van betalen. Ook productmarketing is een groot onderdeel van mijn functie.” Lennart is nog steeds blij met zijn keuze voor ABN Amro. “Het is een enorm leuk en uitdagend bedrijf om voor te werken. Je krijgt, ook als trainee, veel verantwoordelijkheid en er wordt verwacht dat je actief meedenkt over het verbeteren van de bank. Daarnaast wordt er veel aandacht geschonken aan je persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling.”

Volg Lennart op LinkedIn.