1. Home
  2. Nieuws
  3. Businessstudent Sam zet succesvol bedrijf in de markt

Businessstudent Sam zet succesvol bedrijf in de markt

Als je van iemand hoort dat betaalbare laadpalen (voor elektrische auto’s) moeilijk te verkrijgen zijn, kun je je schouders ophalen. Maar je kunt het ook zien als een kans en laadpalen gaan importeren. En dat laatste is precies wat Tio-student Sam deed; hij startte met een vriend zijn eigen onderneming: Lanova Laadpalen bv. Sam: “Mijn doel is om zo veel mogelijk mensen en bedrijven in Nederland te voorzien van laadpalen.”

Laadpalen leasen

“Met Lanova Laadpalen BV voorzien we particulieren, bedrijven en gemeenten van laadpalen voor elektrische auto’s”, vertelt de ondernemende businessstudent Sam de la Fuente. “Zodra iemand een laadpaal wil, bij huis of bij een bedrijf, dan gaan we daar heen om de paal te plaatsen. We focussen ons op lease, waarbij klanten dus maandelijks betalen voor de paal.”

Van idee tot uitvoering

Het bedrijf ontstond anderhalf jaar geleden toen een opmerking Sam aan het denken zette. “Ik hoorde van iemand met een elektrische leaseauto dat hij moeite had met het vinden van een betaalbare laadpaal; die waren erg duur. Ik ben toen gaan nadenken over mogelijkheden om dat goedkoper aan te bieden, zoals via lease. Dat idee heb ik samen met een vriend uitgewerkt.”

“Toen zijn we op zoek gegaan naar leveranciers”, vertelt Sam verder. “We vonden onze hoofdleverancier in Slovenië. Vervolgens moesten we een investeerder vinden - het inkopen van de laadpalen was niet goedkoop - en hebben we veel onderhandelingsgesprekken gevoerd. Daarnaast moesten we natuurlijk ook in gesprek met potentiële klanten. Nu staan we op het punt dat we de laadpalen daadwerkelijk gaan plaatsen.”

Ondernemen combineren met studie

“Ik haal mijn plezier uit het ondernemen”, vertelt de Sam enthousiast. “Hoe harder je werkt, hoe meer resultaat je behaalt. Ik moet er veel voor opofferen, zoals mijn vrije tijd, maar ik krijg er veel voor terug. Het is leuk om eigen baas te zijn. Je bepaalt alles zelf en bent van niemand afhankelijk. En ik kan het goed combineren met mijn mbo-opleiding aan Tio.”

Sam studeert Commercieel Business Management aan Tio Utrecht. “Ik was altijd al geïnteresseerd in ondernemen, en de mbo businessopleiding van Tio sloot daar goed op aan. Qua persoonlijke begeleiding past Tio ook goed bij mij. Daarnaast kan ik natuurlijk veel leren van de docenten met hun ervaring uit het werkveld. Voor mij was Tio dus de beste optie.”

Veelbelovende vooruitzichten

De zaken gaan goed en Sam heeft, als geboren ondernemer, volop plannen voor de toekomst. “Op termijn wil ik nog wel wat nieuwe ondernemingen gaan starten, maar voor nu ligt mijn focus op Lanova Laadpalen bv. Ik wil zo veel mogelijk mensen en bedrijven voorzien van laadpalen; in Nederland én in het buitenland.” Lachend: “Dus als je nog iemand kent die op zoek is naar een laadpaal, stuur maar door!”

We hebben Sam gevraagd hoe hij zijn hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Goed
  • Hoe beoordeel je Tio? Goed