1. Home
  2. Commercieel Business Management

Commercieel Business Management mbo

Mbo topopleiding 7 jaarBOL - crebocode 25132

Accountmanager in 1 of 2 jaar

Verkoop is internationaal en overal. Met de opleiding Commercieel Business Management ontwikkel je het talent om het te maken in elke business. Wie weet sluit jij de deal van het jaar! Na deze mbo-opleiding adviseer je klanten over producten en stel je marketing- en accountplannen op. Je onderhandelt je over prijzen, voert verkoopgesprekken en hebt de wil om te scoren.
Ga bijvoorbeeld aan de slag als accountmanager, inkoopmedewerker, consultant, sales- of marketingmanager. Of start je eigen onderneming. Als je deze opleiding afgerond hebt, heb je je mbo4-diploma (Junior) Accountmanager (BOL - crebocode: 25132).

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

Tio’s mbo-opleiding Commercieel Business Management leidt je op tot Junior Accountmanager op mbo4-niveau. Passen de volgende termen bij jou? Ben jij:

Ondernemend?

Zie jij altijd en overal kansen? Zou je graag je eigen onderneming starten? In deze businessopleiding kan je hiermee meteen aan de slag. Samen met je medestudenten richt je een onderneming op, met een zelfgekozen product of dienst.

In control?

Heb jij graag de touwtjes in handen? Neem jij graag de leiding? Tijdens deze opleiding worden je leidinggevende capaciteiten verder ontwikkeld bij het vak Managementvaardigheden en natuurlijk pak jij bij projecten meteen de leiding, wordt bijvoorbeeld algemeen directeur van jullie student company.

Competitief?

Heb jij de wil om te scoren? Wie carrière wil maken in business moet sneller en scherper zijn dan de concurrentie en op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de markt. Jouw winnaarsmentaliteit zorgt ervoor dat jouw bedrijf succesvol wordt.

Een echte verkoper?

Of wil jij een echte verkoper worden? Deze opleiding helpt je hierbij. Je salesvaardigheden oefen je in Tio’s boardroom. Je leert hoe je een product of dienst zo in de markt zet, dat niemand om jou heen kan. Je haalt nieuwe klanten binnen en bouwt de relatie met de klant verder uit.

Goed in onderhandelen?

Wil jij graag leren uitstekend te onderhandelen? Dit is van belang bij de beroepen die je na deze opleiding gaat uitoefenen. Bijvoorbeeld als accountmanager of commercieel medewerker. Als verkoopadviseur overtuig jij jouw klanten dat jouw product of dienst hun bedrijf verder zal helpen. En als inkoopmedewerker onderhandel jij de beste prijs voor jouw producten.

Goed in contact leggen en onderhouden?

Dan ben jij zeer geschikt om junior accountmanager te worden. Je legt makkelijk contact en kunt goed met mensen omgaan. Je kan goed luisteren en leeft je in in de wensen van de klant. Daarom kun jij hen goed adviseren over welk product of dienst het best bij hen past.

Klantgericht?

Kan jij de wensen van de klant omzetten in een bestelling? Dan creëer je een win-winsituatie voor jou én je klant. Om de klant aan je te binden, is aftersales een belangrijk onderdeel. Nadat het product of de dienst is geleverd, controleer je of alles naar wens is. Kun jij de verwachtingen van de klant overtreffen?

Internationaal georiënteerd?

Wil jij graag ervaring opdoen in het buitenland? En werken in een internationale omgeving? Deze opleiding stelt je in staat om meer van de wereld te zien! Tijdens twee internationale studiereizen bezoek je onder meer bedrijven en leer je een internationaal netwerk op te bouwen. En je kunt natuurlijk stage lopen in het buitenland.

Herken jij jezelf in bovenstaande termen? Voor meer informatie bekijk je het studieprogramma. Of kom sfeer proeven en maak kennis met studenten en docenten van deze opleiding op de open dag.

Nu ook tweetalig onderwijs!

Nu ook tweetalige mbo4-onderwijs bij Tio.De mbo4-opleiding Commercieel Business Management kun je vanaf september 2021 op alle Tio-vestigingen ook tweetalig volgen: in het Nederlands én Engels. Handig als je internationale ambities hebt!
Kies je voor de tweetalige variant van Commercieel Business Management, dan volg je minimaal de helft van je vakken in het Engels. De rest doe je in het Nederlands. Je werkt aan je Engelse spreek- en schrijfvaardigheden terwijl je tegelijkertijd vertrouwd raakt met Engels vakjargon. Zo word je goed voorbereid op de internationale arbeidsmarkt. Ideaal als je voor een internationale carrière gaat of simpelweg je mogelijkheden in het werkveld wil verbreden.

Bekijk hier de video's over mbo business

Dit is Commercieel Business Management
Dit is Commercieel Business Management
Tio-student Thomas runt zijn eigen game bedrijf FruskyGames
Thomas loopt stage bij We Have A Plan
Stages bij Commercieel Business Management!
Vanuit Londen: kom naar de open dag
Commercieel Business Management - Stage Groupon in Kaapstad
Projecten commercieel business management
Auto's verkopen bij Mercedes-Benz
Stage bij Ahoy Rotterdam
Teambuilding project in Winterberg
Tio-student Kevin loopt stage bij Gazelle
Tio: de leukste stages mbo business en accountmanagement

Waarom kiezen studenten voor

Commercieel Business Management?

  1. Je kunt bij Tio versneld studeren: mbo4 in 1 of 2 jaar.
  2. Met dit diploma kun je aan de slag in diverse functies en branches. In de sector Groothandel en internationale handel is veel werkgelegenheid. 
  3. Als je deze opleiding afrondt, ben je een ware salesspecialist. Om dat te bewijzen krijg je het SMA-certificaat 'Sales Practitioner'.  
  4. Je studeert aan één van de beste mbo-businessopleidingen van Nederland. Al 7 jaar op rij beoordeeld als topopleiding.
  5. Internationale ervaring mag niet ontbreken: je leert zaken doen met andere culturen en kan stage lopen in het buitenland.
  6. Bij Tio ben je geen nummer, er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding. 
  7. Je kunt deze opleiding ook tweetalig volgen. Een voordeel als je internationaal zaken gaat doen.                   

Na de studie

Je kunt veel kanten op met je mbo-diploma Commercieel Business Management. Wat dacht je bijvoorbeeld van commercieel medewerker bij Mercedes of ga aan de slag als salesmedewerker in Londen. Of zet succesvol een eigen bedrijf in de markt. Wil je weten wat je allemaal kunt worden?


Deze mbo-opleiding, Commercieel Business Management, is door de Onderwijsinspectie erkend en leidt in één of twee jaar op voor de kwalificatie Junior Accountmanager (crebocode: 25132) op niveau 4.

Deze Tio-opleiding scoort een 4,3 uit 5 op basis van 8 beoordelingen.