U bevindt zich hier

  • home
  • Commercieel Business Management
 
Commercieel Business Management

Commercieel Business Management (mbo)

De mbo4-opleiding Commercieel Business Management (CBM) bereidt je voor op een internationale carrière in de meest uiteenlopende sectoren. Verkoop is internationaal en overal. Ontwikkel met CBM het talent dat nodig is om carrière te maken in business. Wie weet sluit jij de deal van het jaar!

Crebocode: 25132

Mbo business iets voor jou?

Je adviseert je klanten over producten en ontwikkelingen en stelt marketing- en accountplannen op. Je onderhandelt over prijzen, voert verkoopgesprekken en hebt de wil om te scoren. Je hebt een ondernemersgeest en zet woorden om in daden.

Tio-studenten mbo business bij Van Nelle fabriek

Waarom CBM kiezen?

Leren door doen

Zaken doen leer je door te doen. Samen met je medestudenten ga je een eigen onderneming opzetten. Aan de slag!


Bekijk het studieprogramma

Mbo-business-
opleiding in 2 jaar

Bij Tio kun je supersnel studeren. Na het vmbo kun je in slechts twee jaar je mbo4-diploma behalen. Als je deze opleiding afmaakt ben je Junior Accountmanager (crebocode: 25132) op niveau 4.

Snel studeren

Mbo-business-
opleiding in 1 jaar

Heb je een havo- of mbo-diploma? Dan kun je zelfs in één jaar je mbo4-diploma behalen met een intensief fasttrackprogramma. Deze snelle formule van Tio is bedoeld voor studenten die zeer gemotiveerd zijn.

Aan de slag

Deze mbo businessopleiding bestaat voor zo’n 60% uit praktijk. Je oefent je commerciële vaardigheden in de boardroom bij Tio en leert hoe je een product moet promoten. Maak een virtuele tour door het boardroomlokaal.Dit zeggen studenten

Student Desley Klunder: “Ik wilde graag zelfstandig ondernemen en zocht een ondernemende school. Bij Tio zit ik helemaal op mijn plek.”

Studente Lisa Dijkstra over het project Mini-onderneming: “Het is leuk om te proeven hoe het is om zelf een bedrijf te runnen, echt heel leerzaam.”

Student Calvin van Wees vindt zijn stage een aanrader: “Ik verbreed hier mijn kennis en ik kom op veel verschillende (internationale) locaties.

Interviews met studenten


OPEN DAG: IMKE NODIGT JE UIT


Op de open dag kun je op de vestigingen van Tio terecht met al je vragen, onze studenten en docenten staan voor je klaar om je maximaal te informeren. 

Ontdek jij de wereld van Hogeschool Tio?


Kwaliteit

De Onderwijsinspectie heeft het mbo-onderwijs van Tio de hoogst mogelijke beoordeling toegekend, namelijk ‘goed’. In de JOB-monitor 2016, afgenomen onder alle mbo-studenten in Nederland, krijgt CBM daarnaast de hoogste cijfers van alle opleidingen binnen de kwalificatie.


Kwaliteitszegel Keuzegids topopleiding @ TioTopopleiding

Ook Tio’s mbo businessopleiding Commercieel Business Management (CBM) scoort goed in de Keuzegids Mbo en krijgt het predicaat ‘topopleiding’. 

Topopleiding mbo business

Praktijkgericht

Zaken doen en zelfstandig ondernemen leer je het beste in de praktijk. Daarom oefen je tijdens de opleiding met real life cases, bezoek je multinationals en start je je eigen onderneming. Je doet rollenspelen en leert alles over accountbeheer. Dit breng je in de praktijk tijdens je stage bij een (internationaal) bedrijf.

Bekijk het vakkenpakket

Businessbranche

Wereldwijd zijn miljarden mensen afhankelijk van handel. Hier liggen volop kansen voor young professionals met kennis van zaken. Commercieel Business Management (CBM) is een brede opleiding, je hebt dus mogelijkheden in veel verschillende branches en functies: van multinationals tot het mkb en van accountmanagement tot marketing en communicatie. Na CBM maak je ook je eigen onderneming tot een succes.


GEZOCHT: BUSINESSTALENT

Tio mbo businessstudent loopt stage bij Heineken


Thomas de Groot loopt stage als verkoopmedewerker bij Heineken. “Mijn stage is de sleutel naar het bedrijfsleven.”

Sales bij Heineken

HBO IN 5 JAAR NA VMBO

Verder studeren? Kies na de opleiding Commercieel Business Management (CBM) bijvoorbeeld de versnelde hbo-opleiding International Business Management (IBM) aan Hogeschool Tio. Met je CBM-diploma op zak kun je de hbo-opleiding IBM in drie jaar halen. Zo kun je na vmbo in slechts vijf jaar je mbo4- en hbo-diploma halen.

Verder studeren bij Tio

Bezoekers van deze pagina bezochten ook:

Commercieel Business Management studieprogramma

Commercieel Business Management opleidingskosten

Open dagen

Studiegidsaanvraag


Menu items:

Studieprogramma

Waarom voor Commercieel Business Management kiezen

Toelating

Opleidingslocaties

Opleidingskosten en studiefinanciering

Na de studie