1. Home
  2. Nieuws
  3. Van Tio-student naar Tio-medewerker

‘We zorgen ervoor dat studenten fijn kunnen studeren’

In 2012 verliet ze Tio met haar bachelordiploma onder de arm. Maar Steffie kon Tio niet missen. Ze werkt nu met veel plezier op de Centrale Studentenadministratie van Tio. Daar zorgt ze samen met haar collega’s dat de studentenadministratie helemaal op orde is. Steffie: “Het contact met de studenten is heel leuk; het is fijn om ze wegwijs te kunnen maken.” 

De Centrale Studentenadministratie (CSA) is de plek waar studenten en ouders terechtkunnen met vragen over inschrijvingen, legt Steffie uit. “Alle nieuwe en huidige inschrijvingen verwerken we hier. Ook verzorgen we een groot deel van de informatievoorziening naar de studenten toe, bijvoorbeeld rondom collegegeld, studiefinanciering en andere administratieve studentenzaken.”  

Puzzelen en schakelen 

Het is iedere keer weer een samenspel tussen ons, de student en de vestiging om alles te regelen voor de student en te zorgen dat de student de juiste informatie krijgt. “Dat vind ik heel leuk aan dit werk”, vertelt Steffie enthousiast. “Om een studentendossier compleet te krijgen, moet ik veel schakelen met andere afdelingen, zoals financiën, marketing en onderwijs & kwaliteit. We regelen hier eigenlijk alles wat de studenten niet zien. Het geeft veel voldoening als studenten daardoor lekker kunnen studeren.” 

Kleinschalig en persoonlijk 

De sfeer op de afdeling is heel goed, vertelt Steffie. “De studentenadministratie doe ik met één collega, en samen met de afdelingen financiën en de salarisadministratie vormen we een team van acht personen. Dat werkt niet alleen prettig omdat je korte lijntjes hebt, maar het is ook gewoon gezellig. Er heerst een open en relaxte sfeer op de afdeling. Tio als organisatie is kleinschalig en persoonlijk; iedereen kent elkaar en helpt elkaar graag. Dat is heel fijn.” 

Aandacht voor ontwikkeling 

“En er zijn voldoende doorgroeimogelijkheden binnen Tio”, gaat Steffie verder. “Elke maand heb je een gesprek met je manager. Gewoon om te kijken hoe het gaat en of je nog iets nodig hebt om je werk leuker te maken. Ik vind het heel bijzonder dat er zoveel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling is binnen Tio en ervaar dat als heel prettig. Als ik meer taken of verantwoordelijkheden wil, dan zijn die mogelijkheden er zeker.” 

Fijne tijd bij Tio 

Van 2009 tot 2012 studeerde Steffie zelf ook bij Tio; ze volgde de hbo-opleiding Internationaal Toeristisch Management. “Er waren destijds maar weinig goede toerismeopleidingen, dus deze opleiding sprak me direct aan. Ik kijk met een heel goed gevoel terug op mijn studie. Er heerste een hele fijne sfeer, de klassen waren klein, ik deed veel praktijkervaring op en kon mijn studie in drie jaar afronden. En omdat de studie particulier is, was iedereen supergemotiveerd. Ik had na mijn studie ook zeker het gevoel dat ik als Tio-student een streepje voor had in het werkveld.” 

Terug bij Tio 

En nu is Steffie dus weer terug. Ze moet lachen. “Het voelt goed om weer terug te zijn bij Tio. Ik heb tien jaar lang voor verschillende touroperators gewerkt, maar toen was het tijd voor iets anders. Ik heb bij Tio altijd een hele leuke tijd gehad, dus toen deze functie vrijkwam, dacht ik bij mezelf: waarom niet?”  

“Ik heb het hier heel erg naar mijn zin”, zegt Steffie tot slot. “Binnen mijn functie heb ik veel contact met studenten. Het is fijn om ze wegwijs te maken en ze even aan de hand mee te kunnen nemen. Ik ken Tio natuurlijk goed, óók als student, dus ik weet hoe de studenten zich voelen. Leuk dat ik nu de andere kant mag ervaren.”