1. Home
  2. Nieuws
  3. Eventstudent Max staat met zijn foodtruck op festivals

Eventstudent Max staat met zijn foodtruck op festivals

Met je eigen foodtruck op de leukste feesten en festivals staan om iedereen te voorzien van de lekkerste drankjes en hipste cocktails. Hotel- en Eventmanagementstudent Max Adriaansen steelt op allerlei events de show met zijn Cocktailcar. “Het is fijn dat ik alles wat ik op school leer direct kan toepassen. Ik heb veel profijt van de studie; het geeft me een voorsprong.”

“De Cocktailcar is een Volkswagen T2-busje omgebouwd tot mobiele dranktruck”, vertelt Max Adriaansen gepassioneerd. “De truck is gespecialiseerd in cocktails, maar we serveren ook bier, wijn, fris, ijskoffie en verse smoothies. We staan op festivals, borrels, verjaardagen en andere events om mensen te voorzien van lekkere drankjes.”

Twee ondernemingen

Het begon voor Max allemaal met Home Shaked, zijn andere onderneming. “Bijna twee jaar geleden begon ik met het verzorgen van kleinschalige cocktailworkshops. Later ging ik met een mobiele bar naar mensen op locatie. Toen ik de Cocktailcar kon overnemen, kwam dat perfect uit. Nu ga ik ook naar grotere festivals en bruiloften.”

Leerzaam

Max vindt het heerlijk om zijn eigen foodtruck te hebben. “De vrijheid is heel fijn; ik kan zelf kiezen waar ik heen wil. Ik kom op zo veel verschillende plekken en leer veel nieuwe mensen kennen. Daarnaast is het heel leerzaam; ik heb mezelf alles van A tot Z aangeleerd, van het maken van logo’s en websites tot de administratie. Dat is leuk.”

Ook marketing en acquisitie

Natuurlijk gaat er wel veel tijd in zitten. “Niet alleen die paar uurtjes op een feest”, legt Max uit, “Maar ook de voorbereidingen en de nazorg kosten tijd. Ik maak cocktailmenu’s, doe inkopen en maak achteraf alles weer schoon. En dan komt er natuurlijk nog administratie, marketing, social media en acquisitie bij.”

Streepje voor dankzij Tio

Gelukkig weet Max zijn ondernemingen goed te combineren met zijn hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement. “Het is prima te doen samen. Veel vakken komen me van pas als zelfstandig ondernemer, zoals marketing, personeelsmanagement en onderzoek. Het is fijn dat ik alles wat ik op school leer direct kan toepassen. Ik heb veel profijt van de studie; het geeft me een voorsprong. Ik merk dat ik een streepje voor heb op collega-foodtruckers.”

Toekomstdromen

Max verveelt zich geen moment; de ene dag staat hij cocktails te maken, de andere dag verzorgt hij een lunch en de dag erop is hij bezig met het maken van een website. Hoe zijn toekomst eruit ziet, weet hij nog niet. “Het liefst heb ik dan meerdere ondernemingen met dagelijks verschillende werkzaamheden, zodat ik me echt in de breedte kan ontwikkelen. Dat houdt het spannend en divers”, vertelt hij. “Eigenlijk precies wat ik nu doe dus, maar dan nog grootser!”

Volg Max op LinkedIn

We hebben Max gevraagd hoe hij zijn hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Uitstekend
  • Hoe beoordeel je Tio? Uitstekend