1. Home
  2. Nieuws
  3. Minor International Business

Minor International Business

Hotelstudent Mart van der Burg weet precies wat hij wil: werken aan de managementkant van de hotellerie. Mart: “Na mijn eerstejaarsstage bij Tio wist ik het zeker, ik wil me verder ontwikkelen in de hotelwereld.” Hij volgt de minor International Business om zijn Business English naar een hoger niveau te tillen.

International Business

Mart hoefde niet lang na te denken toen hij een minor moest kiezen: “Ik kan nu mijn Engels, en vooral ‘Business English’, naar een hoger plan tillen. Je leert beter te presenteren en schrijven op zakelijk niveau. Dankzij bijvoorbeeld betere zinsconstructies, wordt je Engels automatisch professioneler.” Daarnaast staat deze minor ook goed op je CV, aldus Mart. “Het is een van de zwaardere minoren binnen Tio, maar die extra uitdaging is juist goed!”

Snel studeren

Zijn eerstejaarsstage bij Hotel The Toren in Amsterdam – onlangs door Tripadvisor opnieuw uitgeroepen tot beste hotel ter wereld – maakte zijn doel duidelijk voor Mart: zo snel mogelijk de opleiding behalen om daarna aan het werk te gaan in de hotellerie. “Ik heb gekozen voor het fasttrackprogramma bij Tio en rond de studie dus snel af. Deze mogelijkheid was voor mij een belangrijke reden om voor Tio te kiezen. Ook de kleinschaligheid en het feit dat Tio goed staat aangeschreven in de branche waren voor mij doorslaggevend. Ik zou Tio aan iedereen van harte aanbevelen.”

Aanrader

Mart kijkt tevreden terug op zijn keuzes voor Tio, Hotel- en Eventmanagement en de minor International Business. “Ik vind de minor een echte aanrader! Je leert veel, het niveau is goed en je krijgt een goede begeleiding. De lessen sluiten ook perfect aan op de opdrachten. Ook de hbo-opleiding is heel leerzaam. Ik werk naast de opleiding twee à drie dagen per week als dutymanager in The Toren. Ik wil me graag verder ontwikkelen en hogerop komen. Dat ik zoveel leer, komt door de juiste opleiding. Je leert veel over onder andere internationaal management en communicatie met diverse culturen. Maar, het leukste vak vond ik toch wel het hotelsimulatiegame. Ik had natuurlijk al wat kennis over het hotelwezen, maar dankzij dit spel leer je goed wat bijvoorbeeld de effecten zijn van je eigen handelen. Die kennis kun je later op de werkvloer goed toepassen.”

Volg Mart op LinkedIn.

Lees meer over: minor