1. Home
  2. Nieuws
  3. Minor Research: een goede voorbereiding op je scriptie

Minor Research: een goede voorbereiding op je scriptie

Leren academisch schrijven, kritisch denken en natuurlijk onderzoek doen: dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat je in de minor Research leert. Lees hier wat hotelschoolstudente Lieke Mommersteeg van deze minor vindt.

Drie onderwerpen

"De minor Research bestaat uit drie verschillende onderwerpen: academisch schrijven, onderzoeksmethoden en een onderzoeksproject. Academisch schrijven is een interessant onderwerp waarin je leert om wetenschappelijk te schrijven of juist een wetenschappelijk artikel te lezen. Bij het vak onderzoeksmethoden ga je kritisch nadenken over bepaalde artikelen en op basis daarvan logisch argumenteren. Vervolgens kun je alle geleerde theorie toepassen in het onderzoeksproject. Je schrijft hiervoor een uitgebreid betoog met een passend tegenargument, op een manier waarop je je scriptie later ook zult schrijven. Je leert hierbij niet alleen de welbekende APA toe te passen, maar je leert ook een bepaalde manier van denken toe te passen op een bepaald onderwerp."

Opstapje naar scriptie of master

"De minor research geeft mij een opstapje naar het schrijven van mijn scriptie, en een bruggetje naar een eventuele universitaire vervolgstudie of master. En onderzoek doen is natuurlijk ontzettend interessant: je gaat je tot in het kleinste detail verdiepen in een zelf gekozen onderwerp."

Steeds interessanter

"Omdat het een nieuwe minor was, kwam het wat stroef op gang, maar naarmate de lessen verstreken werd het onderwerp steeds interessanter. Uiteindelijk mochten wij onszelf zelfs meer gaan verdiepen tijdens een bezoek aan de tentoonstelling ‘Nieuws of Nonsens’ in het museum Beeld en Geluid in Hilversum."

Omgaan met valkuilen

"Het leuke aan deze minor is dat het voor iedereen toegankelijk is. Ook al vond je Methoden & Technieken een van de lastigere vakken, deze minor leert je juist om te gaan met eventuele valkuilen en je klaar te stomen voor je laatste opdracht hier op school: het schrijven van je scriptie. Daarnaast heb ik geleerd dat het schrijven of lezen van wetenschappelijke artikelen niet heel lastig hoeft te zijn. Zolang je maar een onderwerp kiest dat je ontzettend goed ligt."

Aanrader?

"Ik zou de minor absoluut aanraden! Zeker als je graag een stapje voor bent bij het schrijven van je scriptie, als je na Tio nog verder wilt studeren of juist als je onderzoek doen gewoon ontzettend leuk vindt, zoals ik!"

Volg Lieke op LinkedIn

Lees meer over: afstuderen, minor