1. Home
  2. Nieuws
  3. Vanaf dag 1 online lessen bij Tio

Online lessen voor alle studenten

Studenten en docenten zeer tevreden

Het coronavirus: je kunt er niet meer omheen. Vluchten worden gecancelled, sociaal contact wordt beperkt en restaurants en scholen sluiten hun deuren. Ook Hogeschool Tio volgt het advies van het RIVM, de GGD en de overheid en sloot afgelopen vrijdag haar deuren. Maar goed nieuws voor studenten: de lessen gaan online gewoon door!

Alle lessen direct online

Het kleinschalige en ondernemende karakter van Tio komt goed naar voren in deze crisistijd. Door de korte lijnen kan Tio supersnel inspringen op het bericht dat hogescholen moeten sluiten, en zijn vanaf vandaag (maandag 16 maart) alle lessen al online te volgen voor studenten. Hoe dat kan? ICT-manager Louis van Dieteren legt uit: “We waren goed voorbereid. De tool voor online lessen gebruiken we al voor online examentrainingen, en het was nu vooral een kwestie van alle docenten goed instrueren. Het afgelopen weekend hebben we daarom de instructies geoptimaliseerd en docenten vast laten wennen aan het systeem, en natuurlijk moesten we extra webcams aanschaffen. Daarnaast is er op elke Tio-vestiging een systeembeheerder aanwezig die direct kan inspringen bij problemen. De eerste lessen zijn geweest en tot nu toe verloopt alles heel goed!”

Docente Tamara Schellekens was erg blij met de voorbereidingen van de ICT-afdeling: “Wat een topprestatie en service dat ik vanmiddag (zondagmiddag) zelfs door ICT werd nagebeld om te kijken of alles goed was geregeld! Dank jullie wel. We gaan er met z’n allen iets van maken!”

“Fijn dat de lessen doorgaan”

Studenten kunnen dus gewoon vanuit huis hun lessen blijven volgen, zodat ze geen studieachterstand oplopen. Studente Nancy Zoet: “Het is wel een gekke tijd; niet naar school, mijn werk is gesloten en de sportschool is dicht. Ik vind het wel heel goed dat Tio zo snel actie heeft ondernomen om de online lessen te realiseren!” Een andere student vult aan: “Ik vind het fijn dat de lessen alsnog doorgaan, aangezien ik nog maar drie weken mijn minor hoef te doen en dankzij deze online lessen gewoon mijn minor kan afmaken. Waar ik de online lessen volg? Gewoon in de woonkamer aan de eettafel!”

Hoe ziet dat eruit? Check het op Insta!

Soms even wennen

Ook docenten zijn blij met het snelle handelen van Tio. Het was soms nog wel even wennen, bekent docente Marion Ariëns: “Ik geef les vanuit huis, en het ging heel goed vanochtend. Even wennen natuurlijk voor iedereen, vooral met filmpjes, maar studenten deden goed mee met de microfoons aan. Sommigen zelfs met camera!”

Hoe de coronacrisis verder verloopt weet niemand, maar een ding is zeker: Tio’s toponderwijs gaat gewoon door de komende weken!