1. Home
  2. Nieuws
  3. Je eigen reis ontwikkelen bij project Touroperating

Je eigen reis ontwikkelen bij project Touroperating

In het tweede jaar van de studie Internationaal Toeristisch Management zijn de studenten begonnen aan het project Touroperating. Bij dit vak ontwerpen de studenten, in groepen van twee, een complete reis gericht op een gekozen target group. Toerismestudente Nancy Zoet vertelt over het project.  

Op reis naar Yucatán, Mexico

"Bij dit project werk ik samen met mijn klasgenoot Cas aan een reis door Yucatán in Mexico. Onze reis duurt twee weken en gaat langs alle bekendste en mooiste steden en bezienswaardigheden. Waarom Yucatán? Omdat het een rijke geschiedenis heeft en erg divers is. Deze bestemming heeft zo veel te bieden!"

Reis ontwikkelen van a tot z

"We leren hoe we een reis van begin tot eind moeten ontwerpen en wat daar allemaal bij komt kijken. En dat is meer dan ik in eerste instantie had verwacht. Je maakt namelijk ook een analyse van jouw markt, je onderzoekt je target group, maakt een financieel plan en schrijft een marketing- en e-commerceplan."

Strijden voor de winst

"Dit vak zorgt ervoor dat je alles eruit haalt wat erin zit. Omdat je met jouw reis strijdt tegen je studiegenoten van alle Tio-vestigingen ben je erg competitief ingesteld namelijk. In mei mogen de geselecteerde groepen het tegen elkaar opnemen in de grote finale in het FOX Theater in Hoofddorp. De prijs? Samen met je groepje je reis daadwerkelijk uitvoeren, onwijs motiverend dus!"