1. Home
  2. Nieuws
  3. Van technische recherche naar eventmanagementstudent bij Tio

Van technische recherche naar eventmanagementstudent bij Tio

Tio-studente Jill werkte bijna tien jaar met veel plezier bij de technische recherche in Amsterdam. In 2015 ging het roer om. Ze zegde haar baan op en schreef zich in voor de hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement aan Tio. Jill: “Evenementen organiseren vind ik leuk. Ik dacht: als ik daar nog iets mee wil, moet ik het nu doen.”

Van senior naar student

Zo’n tweeënhalf jaar geleden zag het leven van Jill Kaercher er heel anders uit. Ze had een goede baan met een vast salaris bij de Politie Eenheid Amsterdam. “Ik werkte als Senior Technisch Rechercheur en Coördinator Plaats Delict”, vertelt Jill enthousiast. “Dat heb ik bijna tien jaar gedaan.”

Events organiseren

Inmiddels is haar leven 180 graden gedraaid en studeert ze Hotel- en Eventmanagement aan Tio Amsterdam. “Tijdens mijn werk ging ik ook evenementen organiseren voor de politie”, legt derdejaars Jill uit. “Toen dacht ik: maar dit vind ik óók leuk. Ik ben nogal leergierig aangelegd, ik wilde daar meer over weten. Ik dacht: als ik hier iets mee wil, dan moet ik het nu doen. Toen ben ik, op mijn 29e, weer op zoek gegaan naar een studie.”

Omscholen: een aanrader

Spijt van haar sprong in het diepe heeft Jill niet. “Natuurlijk mis ik het fulltime werken en het salaris af en toe, maar verder is het heel verfrissend om weer te studeren. Ik zou het anderen die nadenken over omscholing dan ook echt aanraden. Het is heel fijn om weer nieuwe dingen te leren. Zeker van docenten uit het werkveld; van hen kun je veel opsteken.”

Beste hotelopleiding

“Het kleinschalige en persoonlijke van Tio spraken me erg aan”, vertelt Jill verder. “Dat, in combinatie met het particuliere en het feit dat Tio’s hotel- en eventopleiding als beste uit de bus kwam, maakte dat ik voor deze opleiding koos. Ik heb al twee studies afgerond, maar toen ik weer ging studeren, was ik natuurlijk al 29. Toen dacht ik: als ik het ga doen, wil ik het in één keer goed doen. Daarom koos ik voor Tio.”

Cum laude afstuderen

En dat doet ze, want Jill heeft ambitieuze doelen voor zichzelf gesteld. “Ik ben bezig cum laude af te studeren. Ik geloof dat dat – zeker in de commerciële wereld – van toegevoegde waarde is. Na mijn studie wil ik een goede baan; ik ben natuurlijk geen beginner meer op de arbeidsmarkt. En daarnaast zou ik het ook gewoon heel erg leuk vinden om cum laude af te studeren!”

Volg Jill op LinkedIn.

We hebben Jill gevraagd hoe zij haar hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Goed
  • Hoe beoordeel je Tio? Goed