1. Home
  2. Nieuws
  3. Studiereis naar Praag

Studiereis Praag: Gevarieerd programma in ‘de Gouden Stad’

Praag, ook wel de Gouden Stad genaamd, ligt aan de rivier de Moldau. Het wordt als een van de mooiste steden van Europa beschouwd, het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en hier zijn ook het wereldberoemde astronomische uurwerk, de Karelsbrug en het geboortehuis van Franz Kafka te vinden. In deze prachtige cultuurhistorische stad hebben de derdejaarsstudenten Hotel- en Eventmanagement een week lang een zeer gevarieerd programma gevolgd. Docent Arno de Bont was erbij. 

Conferentie: MICE in Prague

"De eerste dag stond in het teken van de conferentie. Op deze conferentie was het thema ‘Ready to know MICE in Prague’. MICE staat voor Meetings, Incentives, Conferences & Exhibitions. Er was een zeer gevarieerd gezelschap van sprekers uitgenodigd. Zo werd ons een kijkje gegund in zijn dagelijkse werk door de Nederlandse ambassadeur de heer Klompenhouwer, en vertelden andere sprekers onder andere over de ‘meeting industry’ in Praag en leiderschapsvaardigheden bij het organiseren van events. De conferentie werd afgesloten door studenten van de universiteit van Praag die een presentatie gaven over hun activiteiten bij het organiseren van het 56e ICCA Congres dat in november in Praag had plaatsgevonden."

Voorstelling Losers Cirque Company

"Na afloop van de conferentie hebben we nog de universiteit van Praag bezocht waar we een rondleiding door de studenten kregen en van daaruit door naar een repetitie van de ‘Losers Cirque Company’. Diezelfde avond hebben we de voorstelling bezocht en het was een prachtige combinatie van acrobatiek en ballet met een boeiende verhaallijn over menselijke behoeftes en eigenaardigheden."

Tour door de stad

"De volgende dag begon, na een zeer uitgebreid ontbijt, met een tour door de stad met een historische tram die ons naar het hoogste gedeelte van de stad bracht, de Praagse burcht met het Koninklijk paleis. Vandaaruit hebben we een wandeling heuvelafwaarts gemaakt, samen met een gids die onderweg veel wist te vertellen over de rijke geschiedenis van deze prachtige stad."

Bezoek aan Hilton

"In de middag stond een bezoek aan het Hilton gepland. De meningen liepen uiteen over of het nu wel of niet mooi was, maar het gebouw was in ieder geval indrukwekkend. Tijdens de rondleiding werden veel vragen gesteld en beantwoord over dit Hilton-hotel in Praag maar ook over Hilton wereldwijd en de verschillende hotelketens die ook tot de Hiltongroep behoren. Na een boottrip over de Moldau was het avondeten deze dag in het Hard Rock Café waar velen zich tegoed deden aan de legendarische HRC-burger."

Escape rooms

"De volgende dag gingen de studenten los in een grote hal met 25 escaperooms met verschillende opdrachten die in een tijdsbestek van drie uur moesten worden opgelost. Ondanks veel fanatisme, overleg, doorzettingsvermogen en samenwerking is het helaas geen enkel team gelukt alle opdrachten goed op te lossen. Neemt niet weg dat we een hele goede tijd hebben gehad en enorm hebben gelachen."

Diner: exotisch event

"Na terugkomst in Praag hadden we even tijd om ons op te knappen om daarna voor het avondeten naar U Pavouka te gaan waar ze het eten tot evenement hebben gemaakt. Gedurende de hele avond werd in wisselende samenstellingen muziek gemaakt, met zwaarden gevochten, exotisch gedanst, vuur gespuwd en kon menigeen zijn angst voor slangen overwinnen."

Terugreis

"De terugreis werd door veel studenten aangegrepen om de nodige uurtjes slaap in te halen. Het was dan ook een enerverende studiereis geweest met veel indrukken, ontmoetingen, informatie en plezier."