“Als student van Tio ben je heel erg gewild”

Eveline Renssen is eerstejaarsstudente Hotel- en Eventmanagement bij Tio in Hengelo. “Recruiters kijken nu al op mijn LinkedIn-profiel. Bij Tio doe je zoveel praktijkervaring op dat je daar eigenlijk automatisch aan cv-building doet.”

De wereld aan je voeten

“Wat je bij Tio leert, zie je meteen terug in de praktijk”, zegt Eveline, die zich inschreef voor een creatieve opleiding in Tilburg, maar toch nog besloot voor Tio te gaan. Haar hart zei dat ze de managementkant op wilde, dat ze ooit ‘internationaal wilde gaan’. “Ik kende een Tio-docent persoonlijk en had hem al vaak over Tio gehoord. Mijn verwachtingen werden ingelost: toffe evenementen, de mogelijkheid om je netwerk uit te breiden en het idee dat de wereld aan je voeten ligt.”

Netwerken op Career Event

Haar netwerk uitbreiden deed ze dan ook. Op het Career Event van Tio bijvoorbeeld, waar studenten de mogelijkheid krijgen om met bedrijven in gesprek te gaan, met het oog op een stageplaats, afstudeerplek of baan. Ook interviewde ze een manager van hotelketen DoubleTree by Hilton in Amsterdam. “Ik werd meteen gevraagd om daar stage te lopen. Voor mijn eerstejaarsstage wil ik naar het buitenland, maar wie weet kan ik er mijn afstudeeropdracht doen. De contacten zijn in ieder geval gelegd.”  

Tio-studenten zijn gewild

Eveline voelt zich vereerd dat ze een topopleiding mag doen en zou niets anders willen. “Als student van Tio ben je heel erg gewild. Recruiters kijken nu al op mijn LinkedIn-pagina. De werkdruk ligt hoog; je hebt veel deadlines en volle tentamenweken. Maar daar staat tegenover dat alles heel goed wordt geregeld en je veel persoonlijke aandacht krijgt. Doordat de klassen kleiner zijn dan op andere hogescholen kun je de tijd nemen als je extra uitleg nodig hebt. Dat geeft geen ongemakkelijk, opgejaagd gevoel.”

Praktijkervaring

Eveline vindt het mooi dat ze met haar opleiding zo dicht op de praktijk zit. “Ik leer theorieën die ik meteen terugzie. Op een evenement zie ik precies hoe de beveiliging werkt en in een restaurant zie ik of een tafel goed of minder goed is gedekt. Tio laat je dat zelf ondervinden en dat brengt je verder.” Voordat ze haar studie begon, werkte ze in de sales, maar ze besloot daarmee te stoppen om zich volledig op haar studie te kunnen richten. Bij Tio doe je zoveel praktijkervaring op dat je daar eigenlijk automatisch aan cv-building doet.”

Volg Eveline op LinkedIn.

We hebben Eveline gevraagd hoe zij haar hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Uitstekend
  • Hoe beoordeel je Tio? Uitstekend
Lees meer over: Career Event, excellent, ratings, stage