1. Home
  2. Nieuws
  3. Ambitieuze Nikki studeert af bij Rens Kroes

Ambitieuze Nikki studeert af bij Rens Kroes

Nog niet zo lang geleden volgde marketingstudente Nikki Bragonje op Tio Utrecht een gastcollege door de Marketing & Brand manager van Rens Kroes. Nikki raakte geïnspireerd en zag een kans. Ze trok de stoute schoenen aan, benaderde de manager en wist een afstudeeropdracht bij de populaire ‘powerfoodie’ te bemachtigen. Nikki: “Alles wat ik hier doe op het gebied van e-commerce wordt hartelijk ontvangen, dat is superleuk!”

Rens Kroes Media is een lifestylebedrijf”, vertelt Nikki enthousiast. “Het is begonnen met Rens’ passie voor gezond én lekker eten. Ze heeft meerdere kookboeken op de markt gebracht, zowel in Nederland als Amerika, Engeland en Australië, en heeft een populaire blog en website met veel fans; op Instagram heeft ze bijna 400.000 volgers. Rens Kroes is een echte BN’er en wordt ook in het buitenland steeds bekender.”

E-commercespecialist in de dop

Maar wat kan een e-commercestudente nog betekenen voor zo’n populaire website als die van Rens Kroes? “Veel”, zegt Nikki gedreven. “Rens heeft natuurlijk al veel websitebezoekers, maar binnen haar website was bijvoorbeeld nog niet zo veel gedaan met SEO. Op dat vlak kan er dus nog wel wat gebeuren. Één dag in de week werk ik bij Rens op kantoor in Amsterdam en houd ik mij bezig met haar website: tekst- en zoekmachineoptimalisatie, Google Adwords, keywords, Google-ranking, etc.”

Direct resultaat

Nikki heeft het enorm naar haar zin bij Rens. “Superleuk vind ik het, alles wat ik hier doe wordt hartelijk ontvangen. Er is wat e-commerce betreft nog veel winst te behalen, al mijn inspanningen hebben gelijk effect. Je weet waar je het voor doet, dat werkt heel motiverend.”
“De overige dagen houd ik me bezig met mijn scriptie”, gaat Nikki verder. “Rens heeft veel volgers, maar die kunnen nergens eenvoudig met elkaar in contact komen. Ik onderzoek of en hoe Rens een community op haar website kan opbouwen waar mensen verhalen, recepten en inspiratie kunnen delen met elkaar.”

Next level

Nikki zit in haar laatste jaar van haar marketingopleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap. Haar afstuderen is ontzettend leerzaam, vertelt ze. “Het vak e-commerce kan ik hier in de praktijk brengen: van zoekwoordenoptimalisatie tot het implementeren van tools en van Google Adwords tot een stukje branding. Maar van mijn scriptie leer ik misschien nog wel meer, dat is wel even next level. Ik zit dagelijks in de UB voor literatuuronderzoek.” Nikki moet lachen. “Nu klink ik als een nerd, maar ik vind het onderwerp superleuk en ben erg gemotiveerd.”

Altijd lekker eten

“Het is een leuk en jong bedrijf dat aan het begin van iets groots staat”, sluit Nikki af. “Het staat natuurlijk goed op mijn cv, maar ik vind het vooral heel leuk. Ik kan echt met trots zeggen dat ik voor Rens Kroes werk.” Lachend: “En omdat de recepten op kantoor getest worden, eet ik hier natuurlijk altijd superlekker!”

Volg Nikki op LinkedIn.

We hebben Nikki gevraagd hoe zij haar hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Uitstekend
  • Hoe beoordeel je Tio? Uitstekend