1. Home
  2. Nieuws
  3. Restaurantmanager in Dubai

Olaf wordt restaurantmanager in Dubai

Olaf Vieth studeerde Hotel- en Eventmanagement bij Tio. Na zijn afstuderen vertrok hij naar Dubai. Daar begint hij in mei als restaurantmanager in het vernieuwde hotel The Address Downtown. “Ik krijg dagelijks energie van deze mooie, grote stad.”

Signature restaurant, banqueting, cigar lounge

Op oudejaarsavond woedde er als gevolg van kortsluiting brand in het 63 verdiepingen hoge Address Downtown-hotel in Dubai. Gelukkig was de brand redelijk snel onder controle, maar uiteraard moest het hele hotel worden gerenoveerd. Dit jaar gaat het hotel opnieuw open en krijgt oud-Tio-student Olaf Vieth het signature restaurant (voor ontbijt, lunch, diner) onder zijn hoede. Daaronder vallen ook banqueting (acht vergaderzalen) en een cigar lounge.

Recruitmentbureau

Olaf oriënteerde zich vorig jaar op een nieuwe stap na zijn afstuderen toen hij plotseling werd benaderd door een recruitmentbureau, dat hem wilde koppelen aan het te heropenen hotel The Address Downtown in Dubai. “Hetzelfde bureau benaderde me een jaar eerder ook al voor een ander hotel in Dubai, maar gesprekken daarvoor liepen uiteindelijk op niets uit. Nu was ik afgestudeerd en al jaren voelde ik het kriebelen als ik aan een stap naar het buitenland dacht. Tijdens de gesprekken die volgden werd ik steeds enthousiaster en november vorig jaar vertrok ik.”

Wonen en werken in Dubai

De heropening van The Address Downtown werd uitgesteld, maar als tussenoplossing kon Olaf aan het werk in het Armani Hotel, dat onder dezelfde keten valt. Dat hotel zit in de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld.  “Zo kon ik mooi wennen aan het wonen en werken in Dubai en mij voorbereiden op de heropening van The Address Downtown.”

Goed voorbereid op arbeidsmarkt

Hoe kreeg hij het voor elkaar om zo’n mooie eerste werkgever te vinden? Olaf: “Dat heeft vooral met LinkedIn te maken. Ik ben Tio er echt dankbaar voor dat ze het belang daarvan zo centraal hebben gesteld, dat je leerde hoe belangrijk het is om een account aan te maken en hoe je dat account kunt optimaliseren. Dat is ook de reden dat ik Tio aan anderen aanraad: je krijgt persoonlijke aandacht, je wordt door middel van stages voorbereid op de arbeidsmarkt en er wordt aandacht besteed aan je cv, het solliciteerproces en plannen.”

Aan cv bouwen

Zelf bouwde hij zijn cv heel doelbewust op. “Ik heb voor stages niet per se gekeken naar wat ik leuk of gemakkelijk vond, maar vooral naar wat me helpt een goed cv op te bouwen.” Hij liep stage in Barcelona en Engeland (een dorp genaamd Sunningdale) en werkte ruim vijf jaar bij Van der Valk, waarvan drie als restaurantmanager. “Als recruiters dat zien dan wek je hun interesse en heb je een streepje voor op anderen.”

Drie stages bij Tio

Belangrijke reden voor Olaf om voor Tio te kiezen was ook het feit dat hij er drie keer stage kon lopen. Een van de hoogtepunten van zijn Tio-tijd vindt hij het project Hotel- en Eventweek. “Je begint zo’n opleiding, en na een tijdje merk je dat je het er naar je zin hebt, maar in die Hotel- en Eventweek realiseerde ik me dat ik het echt fantastisch vond: hoge werkdruk, veel mensen om je heen, gasten. Ik dacht: ‘Hier wil ik carrière in maken.’”

Energie van internationale stad

Daarmee is hij momenteel dus mee bezig in Dubai. Eerst in het Armani Hotel en straks, vanaf eind mei, in The Address Downtown. “Het leukste tot nu toe vind ik de combinatie van het enorm internationale. Ik zit in Dubai, een geweldige, grote, mooie stad en ben bezig iets unieks neer te zetten. Daar krijg ik elke dag heel veel energie van.”

Volg Olaf op LinkedIn

Bekijk ook de video met Olaf
We hebben Olaf gevraagd hoe hij zijn hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Goed
  • Hoe beoordeel je Tio? Goed
Lees meer over: internationaal, manager, ratings