1. Home
  2. Nieuws
  3. PR-stage bij Thijs Willekes: Amsterdam Fashionweek

PR-stage bij Thijs Willekes: Amsterdam Fashionweek

Irene de Kreij loopt voor haar opleiding Hotel- en Eventmanagement stage bij SO PR als PR-assistant. “Ik wil me tijdens mijn studie graag zo breed mogelijk oriënteren en heb in mijn tweede jaar daarom voor een communicatie stage gekozen. Stage lopen bij SO PR is ontzettend gaaf! Wij verzorgen de PR voor merken en dit kan de lancering van een nieuwe collectie of een persbericht over een nieuwe collectie zijn. Geen dag is hetzelfde bij SO PR en dat maakt het zo leuk!”

In het eerste jaar van haar opleiding Hotel- en Eventmanagement heeft Irene stage gelopen bij hotel The Dylan. Irene: “Mijn studie is erg breed en na vorig jaar stage te hebben gelopen in een hotel wilde ik graag zien welke kanten ik nog meer op kan met mijn studie. Ik heb daarom een gesprek met mijn studiecoach gehad en zij raadde mij aan om de communicatiekant te gaan verkennen. Vervolgens heb ik gesolliciteerd bij SO PR en werd direct aangenomen.”

Samenwerken met Thijs Willekes

Irene: “SO PR is een PR-bureau gericht op fashion, beauty en lifestyle merken en is opgericht door Thijs Willekes en Odette Schoonenberg. We verzorgen de PR voor de merken waarbij we onze klanten op weg helpen met het ontwikkelen van duidelijke merkstrategieën en filosofieën. We zorgen voor bekende gasten en zorgen we dat de televisie en de krant erbij zijn. Onze taak is het onderhouden van een eerlijke relatie tussen pers en opdrachtgevers. Ik leg verantwoording af aan een accountmanager die bijvoorbeeld het merk Wrangler onder zich heeft. Voor dit merk heb ik een overzicht gemaakt van alle publicaties en dit samengevoegd tot een PR-rapport. Daarnaast verwerk ik beeldaanvragen van shopping editors voor fashion magazines als ELLE en Vogue. Wanneer er bijvoorbeeld een denim shopping pagina moet komen, ga ik door alle merken heen die wij vertegenwoordigen om te kijken of er iets bruikbaar tussen zit voor de shopping editor.”

Amsterdam Fashion Week

Irene heeft al veel leuke dingen meegemaakt tijdens haar stage. Irene: “Ik heb de Amsterdam Fashionweek van wel heel dichtbij meegemaakt. Ik heb mogen kijken bij een testronde van de modellen voordat de officiële fashion show begon. Ook heb ik de goodiebags op de tribunes klaargezet. Bij zulke evenementen is het team van SO PR altijd in het zwart gekleed, omdat de focus op het merk moet liggen dat we vertegenwoordigen Een ander hoogtepunt van mijn stage was het meelopen bij de lancering van de nieuwe kledinglijn van Candy Dulfer in samenwerking met Mexx.” Irene heeft niet alleen veel meegemaakt, maar ook veel geleerd. “Ik heb teksten geschreven voor persberichten voor nieuwe collecties en om dit kort en krachtig te formuleren is nog best lastig. Gelukkig kon ik de kennis die ik heb opgedaan bij het vak Communicatie goed toepassen.”

Hogeschool Tio een goede keuze

Irene is erg blij met haar keuze voor de opleiding Hotel- en Eventmanagement aan Hogeschool Tio. “Ik heb destijds voor Tio gekozen omdat ik de opleiding in slechts drie jaar kan afronden, omdat Tio persoonlijk is en omdat ik hier ook Spaans kan volgen.” Irene verwacht dat er nog veel te leren valt in de PR-wereld. “Ik zou in de toekomst wel willen werken voor een magazine. De uitdaging is dan om formeel en toch informeel te communiceren.”

Volg Irene op LinkedIn.

Lees meer over: stage