1. Home
  2. Nieuws
  3. Stage bij Bilderberg Hotel

Stage bij Bilderberg Hotel Klein Zwitserland

Lisa Hazenoot, studente Hotel- en Eventmanagement, loopt stage bij het Bilderberg Hotel Klein Zwitserland. Dit hotel is een van de finalisten van de Dutch Hotel Award. Als stagiaire maakt ze de strijd om deze hotellerie award van dichtbij mee! 

"Inmiddels zit de eerste week van de stage er alweer op en dus hoogste tijd voor het delen van de eerste leuke verhalen en fotootjes. Voor mij begon de eerste week al meteen goed met het bijwonen van een prachtige bruiloft, het proeven van heerlijke Michelin gerechten en als hoogtepunt het meewerken aan de finaleopdracht van de Dutch Hotel Award. Want ik loop namelijk stage bij een van de drie finalisten; Het Bilderberg Hotel Klein Zwitserland in Heelsum. Voor vele waarschijnlijk een onbekende plaats. Maar voor mij het dorp waar ik ben opgegroeid en waar ik van kleins af aan al opkeek tegen het bijbehorende (oudste Michelin Restaurant van Nederland) De Kromme Dissel. En hoe mooi is het dat zo’n klein hotel ergens afgelegen in een bos, nu in de finale staat van de Dutch Hotel Award. Daar ben ik als stagiair toch wel een beetje trots op en dat ik er ook nog aan mee mag werken, is al helemaal geweldig.

Dit jaar staat de finaleopdracht van de Dutch Hotel Award, in het teken van oppoppen. Het uit je comfortzone durven komen en hier zoveel mogelijk aandacht voor generen. Met een bouillon als metafoor en het Management Team als smaakmaker ingrediënten, zijn wij afgelopen zaterdag 28 mei, zeker uit onze comfort-zone gekomen. We popte namelijk op tijdens het Foodfestival van Rollende Keuken in Leiden. Op een wel hele leuke en verassende wijze, namelijk met een foodtruck in de vorm van een grote soeppan. Hier hebben wij de hele middag onze unieke bouillon, gemaakt door sterren chef Tony Berentsen, uitgedeeld.

Alsof dit al niet genoeg was, moet het spannendste gedeelte eigenlijk nog komen. Wanneer de jury aanstaande vrijdag 3 juni, ons hotel komt bezoeken en wij voor de allerlaatste keer onszelf kunnen bewijzen. Een zeer spannende dag! Maar ik weet zeker dat het allemaal goed zal komen, want het hele team heeft er samen hard voor gewerkt.

Na het bezoek van de jury is het wachten tot 23 juni aanstaande, waar tijdens het jaarlijkse Hotel Management Diner de winnaar bekend zal worden gemaakt. Maar tot die tijd ga ik gewoon verder met mijn geweldige stage en houd ik jullie zeker op de hoogte van deze spannende competitie."

Volg Lisa ook op LinkedIn

Lees meer over: stage