1. Home
  2. Nieuws
  3. Veelzijdige hotelstage in Thailand

Van front office tot F&B in Bangkok

Jasmin Jaemsai studeert Hotel- en Eventmanagement bij Tio. Voor haar stage ging zij naar het buitenland, en wel naar haar roots in Thailand! Jasmin vertelt: "Omdat ik zelf Thais ben en wilde weten hoe het is om in Thailand te werken, besloot ik een stage in Thailand te zoeken. Nu werk ik in het Hansar Hotel Bangkok en mag ik op alle afdelingen kijken en helpen: van front office tot F&B en housekeeping." Lees hieronder meer over haar ervaringen. 

Boutique hotel in Bangkok

"Hansar Hotel Bangkok is een boutique hotel. Dit vond ik erg interessant, want ik had nog nooit in een boutique hotel stage gelopen of overnacht. Daarnaast dacht ik dat ik hier meer persoonlijk aandacht voor mijn leerproces zou krijgen tijdens de stage. En het leek me leerzaam om in Bangkok stage te lopen, het is een bruisende stad met zowel zakelijke als leisure toeristen."

Gasten op hun gemak stellen

"Ondanks het grote cultuurverschil tussen Thailand en Nederland heb ik hier geleerd om goed met de gasten te communiceren. Door met hen een gesprek aan te gaan en ze op hun gemak te stellen, laat ik hen weten dat ze speciaal zijn voor ons."

Nuttige vakken

"Het vak vaktechniek restaurant heeft mij erg geholpen bij de afdeling F&B. Hierdoor weet ik de basis; bijvoorbeeld hoe ik een gast moet begeleiden en hoe moet ik tafels indekken. Ook heeft het vak reserveringsystemen Hotel Concepts mij geholpen met de afdeling frontoffice, want dit hotel gebruikt het reserveringsysteem Opera (wat bijna hetzelfde is als Hotel Concepts)."

Sta steviger in mijn schoenen

"We houden hier regelmatig kleine vergaderingen met de stagiairs. Met onze manager kijken we naar wat er fout ging die dag en wat er beter kon. Dat is leerzaam. Dankzij deze stage sta ik steviger in mijn schoenen en durf ik meer mijn mening te geven."

Volg Jasmin op LinkedIn