1. Home
  2. Nieuws
  3. Hotelstage in het Washington DC

"Stage lopen in het Willard Hotel in Washington DC is een geweldige ervaring"

Ze hield vorig jaar een pitch tijdens de EMCup, won daarmee een beurs en loopt nu stage in het prestigieuze Willard InterContinental Hotel in Washington DC. Studente Hotel- en Eventmanagement Juliette Heikens: "Je leert in zo’n tophotel in een korte tijd heel veel over hospitality."

Beste pitch

Nadat Tio vorig jaar de EMCup als beste hotelschool van Europa won, werd er een stage in Amerika uitgereikt aan de Tio-student(e) met de beste motivatiepitch. Juliette Heikens sprong eruit met haar enthousiaste verhaal en originele video en won een cheque ter waarde van 4500 dollar. HRC-International, gespecialiseerd in functies en stages bij alle grote hotels ter wereld, regelde daarop een stage in het prestigieuze Willard Intercontinental Hotel in Washington DC.

Hotel met rijke historie

Het Willard Hotel heeft een rijke geschiedenis. Heb je je ooit afgevraagd waar bijna alle Amerikaanse presidenten ooit eens hebben overnacht, waar de oudste bar van Washington DC is, waar president Lincoln zijn eerste cheque als president uitgaf en waar Martin Luther King zijn speech 'I have a dream' schreef? Je vindt de antwoorden in het prachtige Willard Hotel.

Hollandse nuchterheid

Juliette loopt ruim vier maanden stage als host in het restaurant van het Willard Hotel, Café du Parc. Enkele van haar taken zijn het beheren van reserveringen, het ontvangen van gasten en de 'servers' en 'runners' aansturen tijdens haar shift. “Het is hard werken, want het is niet alleen een populair restaurant omdat het vlakbij het Witte Huis ligt, maar ook omdat er zeer veeleisende gasten komen”, vertelt Juliette. Regelmatig ontvangt zij senatoren, ambassadeurs en CEO’s van grote bedrijven. “Mijn Hollandse nuchterheid komt dan goed van pas”, zegt Juliette.

Hospitality in de praktijk

Juliette vindt het een geweldige ervaring. "Je leert in zo’n tophotel in een korte tijd heel veel over hospitality. Dan is het fijn dat ik via Tio een goede basis hebt meegekregen. Met name de hospitalityvakken komen goed van pas. Ik doe hier beslist niet onder voor stagiaires van de hotelschool in Lausanne!"

Geweldige ervaring

Of ze haar carrière straks ook in het hotelwezen ziet, weet Juliette nog niet. “Het mooie van Hotel- en Eventmanagement aan Tio is dat ook eventmanagement onderdeel uitmaakt van de opleiding. Ik zou volgend jaar wel een stage willen lopen om ook dat deel van de opleiding in de praktijk te ervaren. Maar wel weer in het buitenland, want die ervaring vind ik geweldig!”

Volg Juliette op LinkedIn

Lees meer over: internationaal, stage