1. Home
  2. Nieuws
  3. Stage bij Sunweb in Albufeira

Julian loopt stage als Sunweb-standplaatshost in Albufeira

“Wat een topstage; ik wil niet meer naar huis!”

Iedere dag wakker worden onder de Portugese zon in de gezellige badplaats Albufeira. Het klinkt als vakantie, maar voor Julian de Mooij, student Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess), is het zijn stage. En hoewel het hard werken is en hij lange dagen maakt, heeft hij als standplaatshost de tijd van zijn leven in Portugal. “Ik geniet van ieder moment. Dit is zo’n vette job!”

Reisleider in Albufeira

“Ik werk als standplaatshost voor Sunweb”, vertelt Tio-student Julian enthousiast over zijn stage. “Sunweb is een Nederlandse reisorganisatie en de grootste online touroperator van Europa. Albufeira is een van hun grootste bestemmingen. En hoewel ik hier werk als stagiair, word ik door Sunweb gewoon behandeld als reisleider. Dat is heel leerzaam; ik heb net zo veel verantwoordelijkheden als ieder ander uit het team van Sunweb.”

“Ik werk zes dagen per week”, vertelt hij verder. “Mijn werkzaamheden zijn erg divers; ik haal gasten op van de luchthaven, verwelkom ze tijdens de welkomstmeetings, informeer ze over de activiteiten en omgeving, organiseer bezoekuren in de hotels, help gasten met vragen en klachten, los eventuele problemen op en doe de administratie. Het is hard werken, maar tegelijkertijd geniet ik van ieder moment. Dit is zo’n vette job!”

Leerzame periode

“Omdat je zo veel verschillende situaties met de gasten meemaakt, is het ontzettend leerzaam”, vertelt Julian. “Daarnaast kan ik nu alles in de praktijk brengen wat ik heb geleerd tijdens het eerste jaar van Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess), zoals hostesspraktijk, communicatieve vaardigheden, klachtenafhandeling, presenteren en de talen natuurlijk. Dankzij deze stage ben ik veel zelfstandiger geworden. Het is de meest leerzame periode uit mijn leven.”

Topstage

Je moet er wel de geschikte persoon voor zijn, volgens Julian. “Je kan geen heimwee hebben, moet tegen een hoge werkdruk kunnen, flexibel zijn en je moet de verantwoordelijkheid kunnen dragen. Als reisleider representeer je natuurlijk Sunweb.”

“Maar dat maakt het juist ook zo’n topstage, ik kan het iedereen aanraden. Je zit vier maanden in het buitenland, doet nieuwe ervaringen op en leert nieuwe mensen kennen. Mijn collega’s hier zie ik als mijn familie. Ik heb het zo naar mijn zin; ik wil niet meer terug.” Lachend: “Ik zou bijna vergeten dat ik in Nederland ook nog een leven heb!”

Bekijk ook de video met Julian

Volg Julian ook op LinkedIn