1. Home
  2. Nieuws
  3. Leerzame stage bij 5-sterrenhotel Krasnapolsky

Leerzame stage bij 5-sterrenhotel Krasnapolsky

Toen Hotel- en Eventmanagementstudente Georgina van den Burg met Tio een bezoek bracht aan het 5-sterrenhotel NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky, was ze diep onder de indruk. Wat een prachtig hotel, dacht ze, wat zou het gaaf zijn om hier stage te kunnen lopen! Nog geen jaar later heeft Georgina de zo gewenste stage in the pocket én heeft ze zelfs een nachtje mogen overnachten in het legendarische hotel aan de Dam.

Grandeur en luxe

Deze zomer loopt Georgina stage als food & beverage trainee bij het schitterende en prestigieuze 5-sterrenhotel in hartje Amsterdam. “Het Krasnapolsky is enorm mooi en groot, en kent een heel hoog serviceniveau”, vertelt ze enthousiast. Van over de hele wereld komen gasten naar het historische hotel dat grandeur en luxe ademt. “De ervaring van de gast is superbelangrijk in het Krasnapolsky, dat is heel mooi om te zien, de gast staat hier altijd op nummer één.” 

Van wijnadvies tot roomservice

Tijdens haar stage heeft Georgina dankzij heel afwisselende werkzaamheden al veel van het hotel kunnen zien, vertelt ze. “Ik heb als foodrunner gewerkt in het Grand Café, draaide tijdens het ontbijt mee in de Wintertuin, hielp regelmatig mee in de bar, stond in de Golden Palm Bar, gaf advies over welke wijn bij welk gerecht paste en heb zelfs ook nog roomservice gedaan. Doordat ik zo veel verschillende dingen heb gedaan, heb ik al heel veel aspecten van het hotel meegekregen. Dat is heel leerzaam.”

Hoog serviceniveau

“Iedereen kent het Krasnapolsky en wereldwijd heeft het echt een naam opgebouwd. Als je eenmaal stage hebt gelopen bij zo’n hotel heb je wel een streepje voor, denk ik, het staat heel goed op je cv”, gaat Georgina verder. Bovendien weet ze inmiddels als geen ander hoe je op hoog niveau service kunt verlenen aan gasten. “Tijdens mijn stage heb ik verschillende trainingen over de servicestappen voor een 5-sterrenhotel gehad en in de praktijk zie ik ook hoe mijn collega’s om me heen dat doen in het hotel. Superleerzaam om dat van dichtbij te ervaren.”

Studeren aan Tio

Georgina studeert Hotel- en Eventmanagement. “Ik vond het heel moeilijk om een studie te kiezen”, vertelt ze. “Toen ik over deze studie van Tio hoorde, heb ik eerst een meeloopdag gevolgd. Dat was heel fijn. De kleine klassen vond ik prettig en ook de vakken spraken me erg aan; het is een brede studie waar je veel kanten mee op kan.” Inmiddels studeert Georgina al ruim een jaar aan Tio en heeft ze geen spijt van haar keuze. “Studeren aan Tio bevalt heel goed en ik vind Hotel- en Eventmanagement echt een leuke studie. Tijdens mijn stage kan ik al veel lesstof toepassen, merk ik, zoals vinologie en restaurant skills.”

Zélf slapen in 5-sterrenhotel

Dat de gast in het Krasnapolsky altijd op één staat, heeft Georgina inmiddels aan den lijve ondervonden. “Tijdens mijn stage mocht ik zelf ook een keer overnachten in het hotel, zodat ik kon ervaren hoe het is om er als gast te zijn. Ik mocht ook aanschuiven bij het ontbijt, het restaurant en de cocktailbar. Dat vond ik persoonlijk heel leuk”, zegt ze tot slot. “Heel bijzonder om dat mee te mogen maken in het Krasnapolsky!”

Lees meer over: stage