1. Home
  2. Nieuws
  3. Webshopstagiaire bij Skins Cosmetics

Webshopstagiaire bij Skins Cosmetics

Sophie Sonneveld is gek op social media en cosmetica. Bij Skins Cosmetics heeft deze studente Commerciële Economie en Ondernemerschap de perfecte combinatie gevonden als webshopstagiaire: “Het is mijn werk én mijn hobby.”

Opzoek naar een stageplek

Sophie: “Ik ben groot fan van de producten van Skins Cosmetics en toen ik een stageplek zocht, kwam mijn zus met het idee om bij Skins stage te lopen. Het bedrijf is heel actief op social media en ze hebben een webshop met het gehele assortiment. Ik zag dat ze opzoek waren naar een webshopstagiaire, dus stuurde ik een e-mail. Ik mocht op gesprek komen en ben aangenomen!”

Social media en cosmetica

Ze wilde graag stage lopen bij een bedrijf gerelateerd aan cosmetica, mode of social media. “Skins heeft dat eigenlijk allemaal! Skins wil onderscheidend zijn en biedt haar klanten innovatieve en onontdekte beautymerken, met de beste service. Alles wordt tot in de puntjes verzorgt, zodat de klant optimaal wordt geholpen, geïnformeerd en verrast. Dat spreekt mij ontzettend aan.”

Leren en ontwikkelen

“Het is niet erg om fouten te maken of om hulp te vragen. Iedereen op de werkvloer weet dat jij er bent om te leren en om jezelf te ontwikkelen. Zolang je maar een goede houding hebt, laat zien dat je graag wilt leren en goed je best doet. Fouten kan je oplossen en daar leer je uiteindelijk van, je hoeft je er totaal niet voor te schamen.”

Volwaardige functie als stagiaire

Skins Cosmetics zette Sophie meteen flink aan het werk. Geen flauwe klusjes, maar volledig meedraaien in het bedrijf: “Ik onderhoud het productassortiment op de website. Ik verzorg het beeld en de beschrijvingen. Ook houd ik mij bezig met het optimaliseren van de webwinkel. Ik houd de beelden bij producten up-to-date en zorg ervoor dat alles er netjes uitziet. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het Instragram- en Facebookaccount van Laura Mercier. Skins is verantwoordelijk voor de marketing van dat merk in Nederland.” En dat is dan nog niet eens álles wat Sophie doet op haar stage bij Skins...

Trots om bij Skins te werken

Wat ze zo leuk vindt aan haar stage bij Skins? “Eigenlijk bijna alles! Ik krijg veel verschillende taken en ben overal bij betrokken. Het is natuurlijk ook leuk, omdat ik iets doe wat mij echt interesseert; e-commerce en cosmetica. Ik leer niet alleen over het werk maar ook over cosmetica. Welke producten zijn bijvoorbeeld goed voor een droge huid en welke parfums worden waar gemaakt en door wie. Het is allemaal superinteressant en leuk om te weten!” Tot slot bevalt de werksfeer haar ook super: “Iedereen communiceert goed met elkaar en is trots om bij Skins te werken.”

Volg Sophie op LinkedIn

Lees meer over: e-commerce, social media, stage