Stage lopen aan het strand of middenin de bossen? Het kan bij de Baak!

Alles leren over de gastvrijheidssector in een inspirerende omgeving waar leren centraal staat? Dat kan bij trainingsinstituut de Baak! Op hun twee unieke locaties, aan een strand en midden in de bossen, biedt de Baak toffe hospitality-, marketing- en salesstages aan. Rooms division manager Gijs Goijaerts: “Stagiaires bevinden zich bij ons in een optimale leeromgeving en kunnen hier veel expertise opdoen.”

De Baak Seaside en Landgoed de Horst

“De Baak is een trainingsinstituut voor persoonlijk leiderschap”, vertelt Gijs. “We hebben twee locaties: de Baak Seaside in Noordwijk en Landgoed de Horst in Driebergen. Omdat het vrij intensieve, meerdaagse cursussen zijn nemen wij de complete verzorging van onze deelnemers voor onze rekening. Denk aan accommodatie en gezonde, vitale maaltijden. Daardoor komen de cursisten, te midden van een inspirerende omgeving in de natuur, echt in een bubbel terecht waarbij alles in het teken van leren staat.”

Optimale leeromgeving

“Op het gebied van stages is heel veel mogelijk bij ons”, gaat Gijs verder. “Receptie, restaurant, banqueting, banqueting & sales, marketing. Omdat we een leerlocatie zijn, vinden we het belangrijk om veel verschillende stages aan te bieden. We hebben altijd wel een aantal stagiaires rondlopen. Bijna al onze medewerkers zijn gecertificeerd leermeester. We zorgen samen echt voor de optimale leeromgeving voor onze stagiaires.”

Groei en ontwikkeling

Bij de Baak worden stagiaires niet in het diepe gegooid, vertelt Gijs. “Stagiaires blijven bij ons echt stagiaires en zullen nooit aan hun lot overgelaten worden. Ze worden altijd begeleid door vaste medewerkers zodat ze zo veel mogelijk kunnen leren. Stagiaires worden ook volledig meegenomen in de bedrijfsvoering en mogen in principe alles doen.”

En het bijzondere aan de twee locaties van de Baak is, legt Gijs uit, dat er naast cursisten ook leisure gasten zijn. “Die tweedeling is interessant; cursisten benader je bijvoorbeeld heel anders dan badgasten. Die expertise kunnen studenten bij ons heel goed opdoen, misschien nog veel meer dan bij reguliere hotels, omdat die scheidslijn hier heel duidelijk is.”

Goede ervaringen met Tio-stagiaires

Samen met een collega was Gijs dit jaar aanwezig op het Career Event van Tio. “We hebben er echt leuke Tio-studenten gesproken die interesse toonden in de Baak. Tio-studenten hebben we ook al vaker gehad als stagiaire. Onze ervaring is dat het hele prettige en gedreven studenten zijn die weten wat ze willen. Dat is voor ons heel fijn. Toevallig hebben we onlangs nog een Tio-student een contract aangeboden omdat we zo tevreden waren.”

Beste van twee werelden

“Het bijzondere aan de Baak Seaside en Landgoed de Horst is de combinatie van de gastvrijheidssector, dus een stuk leisure, én het trainingsinstituut, dus persoonlijke ontwikkeling in een inspirerende omgeving in de natuur”, zegt Gijs tot slot. Met een knipoog: “We bieden dus eigenlijk het beste van twee werelden!”

Geïnteresseerd in een stage bij de Baak Seaside (Noordwijk) of Landgoed de Horst (Driebergen)? Mail naar stage@debaak.nl!