1. Home
  2. Nieuws
  3. Stage lopen met ondernemersbloed: Paul deed het bij Leolux

Stage lopen met ondernemersbloed: Paul deed het bij Leolux

Je horizon verbreden? Dan is een stage een droomkans. Zo liep eerstejaars Tio-student Paul Berden stage bij designmeubelfabrikant Leolux: “Ik ken de branche al een beetje, maar ik weet nu nóg beter wat ik leuk vind!”

Paul studeert Commerciële Economie en Ondernemerschap in Eindhoven. Stage lopen bij Leolux was geen vreemde keuze voor hem. Zijn vader is directeur van warenhuisketen Berden met twintig filialen. Paul werkt hier naast zijn studie als verkoopmedewerker. Daardoor was hij al bekend met de mode-, meubel- en beddenbranche. Om zijn blik te verbreden en ook andere bedrijven te leren kennen, liep hij een oriëntatiestage van negen weken bij Leolux. Dat betekent dat hij op meerdere afdelingen mee mocht kijken en ondersteunen.

Op pad met de chauffeurs

“De website en social media beheren, klanten helpen op de verkoopafdeling, events plannen en zelfs een dagje met de chauffeurs op pad om meubels af te leveren: mijn stage bij Leolux was heel veelzijdig”, vertelt Paul enthousiast. “Ik heb een goed beeld gekregen van het bedrijf en alle verschillende werkzaamheden. Tijdens een rondleiding in de fabriek leerde ik bijvoorbeeld meer over het productieproces van meubels.” Zijn favoriete onderdeel van de stage? Dat was de verkoop in het designcenter, waar klanten samen met een verkoopspecialist op maat meubels kunnen laten ontwerpen. Paul: “Het contact met de klanten en ondersteunen bij de verkoopgesprekken vond ik heel interessant.”

Foto’s van tevreden klanten

“Door mijn stage bij Leolux ben ik de wereld van interieur nog interessanter gaan vinden”, vertelt Paul. “Als klanten hier meubels kopen, sturen ze na de levering vaak een foto. Je ziet dan hoe het meubel er bij hen thuis uitziet. Eigenlijk speel je als meubelmaker best een grote rol in iemands leven, want je ziet je meubels iedere dag. Dat vind ik heel speciaal.”

Salesgesprekken op de beurs in Milaan

Paul gaat weleens met zijn vader mee naar salesevents. Beurs Salone del Mobile in Milaan bijvoorbeeld. “Ik ben dan soms bij afspraken met leveranciers van Berden. Dat vind ik heel leerzaam. En het smaakt naar meer!” Het ondernemerschap trekt Paul wel, een toekomst in het familiebedrijf ziet hij wel zitten. “Ik weet nog niet precies in welke rol. Daarom heb ik een brede studie gekozen, hiermee kan ik straks allerlei kanten op. Door mijn stage bij Leolux heb ik wel een beter idee gekregen bij wat ik wil. En gelukkig heb ik nog drie studiejaren om erover na te denken.”

Persoonlijke aandacht bij Tio

Studeren aan Tio bevalt Paul goed, vertelt hij. “Er is veel persoonlijke aandacht, iedereen kent elkaar. Daardoor is de sfeer gezellig, maar wel altijd professioneel. Het is heel leerzaam om les te krijgen van onze docenten. Ze lezen niet voor uit een boekje, maar ze gebruiken voorbeelden uit de praktijk.”

Volg Paul op LinkedIn

We hebben Paul gevraagd hoe hij zijn hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Uitstekend
  • Hoe beoordeel je Tio? Uitstekend