1. Home
  2. Nieuws
  3. Duty Manager bij Hotel Pullman

Duty Manager bij Hotel Pullman Eindhoven Cocagne

Aan het begin van zijn dienst weet hij nog niet hoe zijn dag eruit gaat zien, maar uiteindelijk is elke dag bomvol. Tio-student Thomy Kleijngeld loopt stage bij Hotel Pullman Eindhoven Cocagne als Duty Manager. “Ik wilde graag een duty stage”, zegt Thomy. “En het werk bevalt me inderdaad supergoed. Je hebt de verantwoordelijkheid het hotel draaiende te houden. Als de general manager of assistent er niet zijn, komt iedereen bij jou aankloppen.”

(Inter)nationale sterren

Thomy is als Duty Manager het aanspreekpunt voor de organisatie. “Ik moet ervoor zorgen dat de organisatie van het hotel zo soepel en efficiënt mogelijk verloopt. Dat betekent dat ik erop toezie hoe de andere afdelingen hun werkzaamheden uitvoeren. Ook behandel ik speciale verzoeken en klachten. En als er een bekende Nederlander of internationale ster in het hotel verblijft, ontvang ik deze.” Helaas mag Thomy om privacyredenen niet laten weten wie hij allemaal al heeft zien binnenkomen in het hotel, maar grote sterren zijn het zeker. “En dat is natuurlijk erg leuk om mee te maken”, vindt Thomy.

Verantwoordelijkheid

Het werk van een Duty Manager is heel divers en dat is precies wat Thomy er zo interessant aan vindt. “Dat maakt de stage zo leuk en afwisselend. Dat je daarnaast een bepaalde verantwoordelijkheid hebt voor het hotel, is natuurlijk ook interessant”, vindt hij. “Dat geldt zeker op gebied van nood en veiligheid. Ik zal nooit vergeten dat het brandalarm voor het eerst afging. Ik had de duty telefoon net 10 minuten in handen en iedereen op wie ik normaal gesproken kon terugvallen voor vragen, zat in vergadering. Toen was ik wel even zenuwachtig, maar gelukkig heb ik het juist opgelost.”

Autoriteit

Hoewel Thomy pas 21 jaar is, moet hij er ook voor zorgen dat gasten zich netjes gedragen. Doen ze dit niet, is hij degene die ze erop aanspreekt. “Gelukkig heb ik een pak aan, daardoor heb ik kennelijk voldoende autoriteit”, zegt hij lachend.

Pluspunten Tio Eindhoven

De Brabantse student studeert aan de vestiging van Tio in Eindhoven en dat bevalt hem uitstekend. “Het is een fijne, kleine school. Dat sprak me direct heel erg aan en was ook de reden om voor Tio Eindhoven te kiezen”, vertelt hij. “Het contact met de docenten en andere studenten is heel goed. Je kent iedereen, je weet wat iedereen doet en de docenten zijn heel makkelijk te benaderen. De locatie van Tio Eindhoven is ook top, midden in de stad. Dat is voor mij echt een pluspunt.”

Project voor Jumbo

Het boeiendste project dat Thomy bij Tio heeft gedaan, vindt hij de Eventweek. “We moesten een plan opstellen voor Jumbo, hoe ze werknemers vitaler en gezonder zouden kunnen krijgen. Het was gaaf om aan de slag te gaan voor zo’n groot bedrijf. Ook was ik blij verrast, omdat de evenementenwereld me minder aansprak dan de hotellerie. Ik had dus niet verwacht dat de opdracht zo interessant zou zijn.”

Theorie en praktijk

Na de zomer begint Thomy aan zijn laatste jaar. “Het studeren gaat snel, maar als je alles goed bijhoudt en de deadlines haalt, is het goed te doen”, vindt hij. “De hoeveelheid werk is goed verdeeld over het jaar. Doordat de stage direct aansluit op de lessen, kun je de theorie bovendien direct in de praktijk brengen. De kennis zit nog vers in het geheugen. Komend jaar kies ik voor de Minor Ondernemerschap. Uiteindelijk wil ik graag zelf iets opzetten en dit is dé kans om dat te kunnen oefenen.”

Volg Thomy op LinkedIn.

Lees meer over: hotelmanagement, stage