1. Home
  2. Vestigingen
  3. Eindhoven

Vestigingen 

Hogeschool Tio Eindhoven

Eindhoven loopt voorop op het gebied van technologie en design en wordt daarom ook wel dé kennisstad van Nederland genoemd. De Tio-vestiging ligt op acht minuten lopen van het Centraal Station en in het centrum van de stad. 
In Eindhoven kun je een hbo-opleiding of mbo-opleiding volgen op het gebied van hotelmanagement, eventmanagement, toerisme, business, marketing, e-commerce en je kunt opgeleid worden tot stewardess. 

Adres Tio Eindhoven

Adresgegevens Eindhoven
Begijnenhof 8-12
5611 EL Eindhoven

Studentenvereniging Cognatio

Ultieme studententijd

Landelijke Studentenvereniging Cognatio is dé studentenvereniging van Hogeschool Tio. Met ruim 500 leden op vijf Tio-vestigingen is Cognatio een gezellige vereniging die je de mogelijkheid biedt veel verschillende mensen te leren kennen, vriendschappen voor het leven te sluiten en je netwerk op te bouwen. Samen met Cognatio haal je het ultieme uit je studententijd.

Cognatio is een vrijblijvende vereniging zonder ontgroening en verplichte borrels. Het motto is dan ook ‘Niets verplicht, altijd gezellig!’. Het gehele jaar organiseert Cognatio verschillende activiteiten, zoals borrels, feesten, excursies, een gala, een beach party, kroegentochten en een wintersportreis.

Ontmoet Cognatio op één van de open dagen.


Opleidingen bij Tio Eindhoven

Deze op één na kleinste Tio-vestiging is gevestigd aan het Begijnenhof, pal naast uitgaansstraat Stratumseind. Bij Tio Eindhoven vind je met name studenten uit Brabant, Limburg en België. Een gezellige mengelmoes die zorgt voor een uitstekende sfeer.
De volgende hbo- en mbo-opleidingen worden aangeboden in Eindhoven:


Christiaan Thomassen | Oprichter Cognatio
"Ik heb Cognatio opgericht om studenten van de verschillende studierichtingen te verbinden en hen te helpen bij het opbouwen van een netwerk"
Christiaan Thomassen | Oprichter Cognatio
Bezoek een open dag
  • Amsterdam 1 juni
  • Eindhoven 8 april
  • Hengelo 29 juni
  • Rotterdam 19 april
  • Utrecht 1 april

Innovatiefste stad ter wereld

Uit een OESO-onderzoek blijkt dat Eindhoven met afstand de meest innovatieve stad ter wereld is. Nergens ter wereld worden gemiddeld per inwoner meer patenten aangevraagd dan in Eindhoven. Per 10.000 inwoners worden er jaarlijks 22,6 patenten aangevraagd. Ter vergelijking: het Amerikaanse San Diego staat tweede met 9,0 patenten.

Eindhoven is dus een toonaangevende kennisstad. Multinationals als ASML, Philips en VDL spelen daarin een grote rol. Een mooie omgeving voor de start van je carrière. Ontmoet het team van Tio Eindhoven

Nanneke Christiaanse | Vestigingsmanager
“Tio Eindhoven is kleinschalig, we kennen alle studenten bij naam. Dat maakt het heel gezellig, gemoedelijk en persoonlijk.”
Nanneke Christiaanse | Vestigingsmanager
Elke Goosen | Assistent Vestigingsmanager
"Wil je een dagje meelopen met een van de studenten? Ik regel het graag voor je!"
Elke Goosen | Assistent Vestigingsmanager
Frans van Santvoort | Conciërge
"Kun je iets niet vinden of is er iets kapot? Ik weet alles over het reilen en zeilen op de vestiging."
Frans van Santvoort | Conciërge


Fotoalbum Tio Eindhoven

16

Ontdek studentenstad Eindhoven

Eindhoven is een echte studentenstad, met alles wat het leven aangenaam maakt. In Eindhoven geniet je van de goede dingen van het leven en van de bourgondische gastvrijheid. Ook als je van cultuur houdt, zit je goed in Eindhoven. Het Van Abbemuseum bijvoorbeeld geldt als een vooraanstaand museum voor moderne kunst. 

Op kamers in Eindhoven

Wil je op kamers in Eindhoven? Bekijk dan onderstaande tips.

Gebruik je netwerk

Maak gebruik van je netwerken op social media, zoals Facebook, Twitter of LinkedIn, om kenbaar te maken dat je op zoek bent naar een kamer. Raadpleeg je familie, vrienden en kennissen. Stuur aan al je contacten via Whatsapp of Snapchat een bericht. Je kunt tevens kiezen voor het traditionele adverteren in huis-aan-huisbladen of regionale kranten (hier zijn kosten aan verbonden). Of loop binnen bij je Tio vestiging, op de magneetborden vind je informatie over huisvesting.

Checklist voor uitwonende studenten

Naast het zoeken van een kamer, zijn er nog een aantal belangrijke zaken die je moet regelen als je op kamers gaat. Denk bijvoorbeeld aan een inboedelverzekering en internetverbinding. Prizewize heeft een checklist voor uitwonende studenten opgesteld, die je leidraad biedt in het zelfstandig wonen.

Huurtoeslag

Als aankomende student begin je vaak, als je op jezelf gaat wonen, in een gehuurde kamer. Je betaalt dan maandelijks de huur en soms ook servicekosten. Als je daarna een eigen flat/appartement gaat huren, kun je eventueel in aanmerking komen voor huurtoeslag als de huur te hoog is in verhouding tot je inkomen. Je kunt overigens alleen huurtoeslag krijgen als je een zelfstandige woning hebt, dat betekent een woning met een eigen voordeur, toilet en keuken. 

Meer weergevenMinder weergeven

Video's Tio Eindhoven

Rondleiding Tio Eindhoven
Rondleiding Tio Eindhoven
Studeren bij Hogeschool Tio iets voor jou?
Hogeschool Tio grondstewardess stage Eindhoven Airport
Binnenkijken bij Tio Eindhoven


Routebeschrijving naar Tio Eindhoven

Kom je met de auto of met de trein, Tio Eindhoven is goed bereikbaar. Bekijk hieronder de routebeschrijving.

Met de auto naar Eindhoven

Vanuit het zuiden, Maastricht of Venlo, vanaf knooppunt Leenderheide 
Volg op knooppunt Leenderheide borden richting Centrum. Ga op rotonde Floraplein rechtdoor de Leenderweg op. Vervolgens rechtsaf de Stratumsedijk op. Ga verder op de Vestdijk en sla linksaf de Ten Hagestraat in. Parkeren in parkeergarage Heuvelgalerie. Hogeschool Tio ligt naast de Catharinakerk.

Vanuit de richting Helmond 
U komt vanuit de richting Helmond en rijdt op de A270. Rij verder op de Eisenhowerlaan (N270). Op rotonde Insulindeplein rechtdoor de Prof. Dr. Dorgelolaan op. Komt uit op de Fellenoord. Op de Fellenoord na het Beursgebouw linksaf de Boschdijktunnel in. Weg volgen, wordt Emmasingel, Keizersgracht en Wal. Bij stadskantoor linksaf het Stadhuisplein op. Parkeren in parkeergarage Stadhuisplein. Lopen richting Catharinakerk, Tio ligt aan de linkerzijde.

Vanuit het noorden, Utrecht, 's-Hertogenbosch of Eindhoven-Noord 
Vanaf de Montgomerylaan of de Kennedylaan rechtsaf de Fellenoord op. Op de Fellenoord na het Beursgebouw linksaf de Boschdijktunnel in. Weg volgen, wordt Emmasingel, Keizersgracht en Wal. Bij stadskantoor linksaf het Stadhuisplein op. Parkeren in parkeergarage Stadhuisplein. Lopen richting Catharinakerk, Tio ligt aan de linkerzijde.

Vanuit de richting Breda, Tilburg 
Volg op het knooppunt Sint Annabosch de A58, richting Tilburg. Neem na 43 km op het knooppunt Batadorp de A2, E25 richting Maastricht. Vervolgens na 4.3 km op het knooppunt Centrum/Strijp richting centrum. Neem na 2.2 km de eerste afslag op de rotonde (de Beukenlaan). Ga na 150 m linksaf de Strijpsestraat op en vervolgens na 1.6 km linksaf de Willemstraat op. Ga na 1 km linksaf het Stadhuisplein op, 100m aan de linkerkant bevindt zich het Begijnenhof.

Eindhoven & parkeergelegenheid

Parkeren is mogelijk in Parkeergarage Stadhuisplein (Stadhuisplein 1, 5611 EM). De kosten hiervoor bedragen € 2,50 per uur. De parkeergarage is op loopafstand van Tio.

Met het openbaar vervoer

Neem op het station de uitgang centrum. Loop rechtsaf richting de Bijenkorf en sla linksaf de Demer in. Ga rechtdoor, door de Rechtestraat. Het Begijnenhof is de eerste straat rechts na de Kerkstraat. Hogeschool Tio ligt naast de Catharinakerk. OV-info 0900-9292 en www.9292.nl.

Adresgegevens Eindhoven
Begijnenhof 8-12 
5611 EL Eindhoven

Meer weergevenMinder weergeven
Ja, ik accepteer cookies om optimaal van de mogelijkheden van Hogeschool Tio gebruik te kunnen maken. Accepteer cookies