1. Home
 2. Vestigingen
 3. Eindhoven

Vestigingen 

Beste kleine hogeschool

Hogeschool Tio Eindhoven

Eindhoven loopt voorop op het gebied van technologie en design en wordt daarom ook wel dé kennisstad van Nederland genoemd. De Tio-vestiging ligt op acht minuten lopen van het Centraal Station, midden in het centrum van de stad. 
In Eindhoven kun je een hbo-, master- of mbo-opleiding volgen op het gebied van business, hotelmanagement, eventmanagement, toerisme, marketing en rechten.

Adres en openingstijden

Adresgegevens Eindhoven
Begijnenhof 8-12
5611 EL Eindhoven
Openingstijden: ma t/m vr van 08:30-17:30u 

Studentenvereniging Cognatio

Ultieme studententijd

Landelijke Studentenvereniging Cognatio is dé studentenvereniging van Hogeschool Tio. Met ruim 500 leden op zes Tio-vestigingen is Cognatio een gezellige vereniging die je de mogelijkheid biedt vriendschappen voor het leven te sluiten en je netwerk op te bouwen. Samen met Cognatio haal je het ultieme uit je studententijd.

Cognatio is een vereniging zonder ontgroening. Het motto is dan ook ‘Niets verplicht, altijd gezellig!’. Het gehele jaar organiseert Cognatio verschillende activiteiten zoals borrels, feesten en excursies. De Big Six van Cognatio bestaat uit de introductie in de Ardennen, een beachparty, het jaarlijkse gala, de wintersportreis, de kroegentocht Destination Unknown en het jaarfeest.

Ontmoet Cognatio op een van de open dagen.


Studentenvereniging Cognatio bij Hogeschool Tio

Opleidingen bij Tio Eindhoven

Deze gemoedelijke Tio-vestiging is gevestigd aan het Begijnenhof, pal naast uitgaansstraat Stratumseind. Bij Tio Eindhoven vind je met name studenten uit Brabant, Limburg en België. Een gezellige mengelmoes die zorgt voor een uitstekende sfeer.  
De volgende opleidingen worden aangeboden in Eindhoven:

Innovatiefste stad ter wereld

Uit een OESO-onderzoek blijkt dat Eindhoven met afstand de meest innovatieve stad ter wereld is. Nergens ter wereld worden gemiddeld per inwoner meer patenten aangevraagd dan in Eindhoven. Per 10.000 inwoners worden er jaarlijks 22,6 patenten aangevraagd. Ter vergelijking: het Amerikaanse San Diego staat tweede met 9,0 patenten.

In Eindhoven gevestigde multinationals zoals ASML, Philips en VDL spelen een grote rol in de kwalificatie ‘kennisstad’. Een mooie omgeving voor de start van je carrière. 

Ontdek meer

Ontmoet het team van Tio Eindhoven

Nicole Faasse | Vestigingsmanager
“Tio Eindhoven is met elkaar en voor elkaar, hard werken en vooral doorzetten. Is de klus geklaard, dan is er ook tijd voor Brabantse gezelligheid!”
Nicole Faasse | Vestigingsmanager
Jeroen Mouw - Assistent Vestigingsmanager
"De vestiging bruist door de Brabantse sfeer en gezelligheid!"
Jeroen Mouw - Assistent Vestigingsmanager
Debbie Wolfs | Studiecoach
"Vragen over studievoortgang of stage, mijn deur staat altijd open. Loop gerust binnen!”
Debbie Wolfs | Studiecoach
Elke Goosen | Assistent Vestigingsmanager
"Wil je een dagje meelopen met een van de studenten? Ik regel het graag voor je!"
Elke Goosen | Assistent Vestigingsmanager

Fotoalbum Tio Eindhoven

18

Faciliteiten

Er zijn de volgende faciliteiten op de vestiging in Eindhoven:

 • Gezellige kantine
 • (Broodjes)bar
 • Fruit
 • Wifi
 • Computers
 • Printfaciliteiten
 • Digiboarden/beamers 
 • (Individuele) studieplekken
 • Verschillende lokalen, zoals praktijklokalen en een videolokaal.
 • Ter ontspanning: een voetbaltafel.
Meer weergevenMinder weergeven

Ontdek studentenstad Eindhoven

Eindhoven is een echte studentenstad, met alles wat het leven aangenaam maakt. In Eindhoven geniet je van de goede dingen van het leven en van de bourgondische gastvrijheid. Ook als je van cultuur houdt, zit je goed in Eindhoven. Het Van Abbemuseum bijvoorbeeld geldt als een vooraanstaand museum voor moderne kunst. 

Op kamers in Eindhoven

Wil je op kamers in Eindhoven? Begin in ieder geval op tijd met zoeken. In augustus/september aan het begin van het studiejaar is iedereen op zoek naar een kamer. Hieronder vind je nog meer tips.

Gebruik je netwerk

Maak gebruik van je netwerken op social media, zoals Facebook, Twitter of LinkedIn, om kenbaar te maken dat je op zoek bent naar een kamer. Raadpleeg je familie, vrienden en kennissen. Stuur aan al je contacten via Whatsapp of Snapchat een bericht. Je kunt tevens kiezen voor het traditionele adverteren in huis-aan-huisbladen of regionale kranten (hier zijn kosten aan verbonden). Of loop binnen bij je Tio vestiging, op de magneetborden vind je informatie over huisvesting.

Huurprijzen kamers

In heel Nederland zijn de huurprijzen van kamers aan regels gebonden. Net zoals bij woningen, kun je ook voor kamers de wettelijk maximale huurprijs uitrekenen.

Checklist voor uitwonende studenten

Naast het zoeken van een kamer, zijn er nog een aantal belangrijke zaken die je moet regelen als je op kamers gaat. Denk bijvoorbeeld aan een inboedelverzekering en internetverbinding. Pricewise heeft een checklist voor uitwonende studenten opgesteld, die je leidraad biedt in het zelfstandig wonen.

Huurtoeslag

Als aankomende student begin je vaak, als je op jezelf gaat wonen, in een gehuurde kamer. Je betaalt dan maandelijks de huur en soms ook servicekosten. Als je daarna een eigen flat/appartement gaat huren, kun je eventueel in aanmerking komen voor huurtoeslag als de huur te hoog is in verhouding tot je inkomen. Je kunt overigens alleen huurtoeslag krijgen als je een zelfstandige woning hebt, dat betekent een woning met een eigen voordeur, toilet en keuken. 

Verhuizen

Als je verhuist, moet je heel wat regelen. Hieronder lees je de belangrijkste dingen:

 • Schrijf je in bij de gemeente 
  Verhuis je naar een andere gemeente, dan moet je je daar laten inschrijven. Je nieuwe gemeente schrijft je automatisch uit bij je oude gemeente. Verhuis je binnen dezelfde gemeente? Geef dan je nieuwe adres door.
 • Geef je nieuwe adres door 
  Geef je nieuwe adres door aan DUO, je onderwijsinstelling, je bank en aan andere instanties.
 • Regel de aansluiting op energie en water 
  Als je op kamers gaat, betaal je energie en water meestal via de huur. Check bij je verhuurder. Voor een kamer van ongeveer 15 m2 kun je uitgaan dat je tussen de € 50 en € 80 per maand aan energie en water kwijt bent. (Bron: Nibud Geldwijzer)
Meer weergevenMinder weergeven
Ontdek meer

Video's Tio Eindhoven

Volg de rondleiding door Tio Eindhoven
Volg de rondleiding door Tio Eindhoven
Binnenkijken bij Hogeschool Tio Eindhoven
Studeren bij Hogeschool Tio iets voor jou?
Hogeschool Tio grondstewardess stage Eindhoven Airport
Praktijklokaal receptie bij Tio
Praktijklokaal toerisme bij Tio
Boardroom praktijklokaal bij Tio
Studentenvereniging Cognatio - altijd gezellig bij Tio

Benieuwd naar de vestiging?

Gewoon vanuit huis of de trein een rondleiding door Tio Eindhoven? Dat kan met de virtuele tour. Bekijk de kantine, de boardroom, het luchtvaartlokaal, het hotellokaal en het restaurantlokaal. Klik op de cijfers aan de rechterkant en je komt in een andere ruimte. Veel plezier met het binnenkijken bij Tio Eindhoven!

Ontdek meer

Routebeschrijving naar Tio Eindhoven

Kom je met de auto of met de trein, Tio Eindhoven is goed bereikbaar. Bekijk hieronder de routebeschrijving.

Met de auto naar Eindhoven

Vanuit het zuiden, Maastricht of Venlo, vanaf knooppunt Leenderheide 
Volg op knooppunt Leenderheide borden richting Centrum. Ga op rotonde Floraplein rechtdoor de Leenderweg op. Vervolgens rechtsaf de Stratumsedijk op. Ga verder op de Vestdijk en sla linksaf de Ten Hagestraat in. Parkeren in parkeergarage Heuvelgalerie. Hogeschool Tio ligt naast de Catharinakerk.

Vanuit de richting Helmond 
U komt vanuit de richting Helmond en rijdt op de A270. Rij verder op de Eisenhowerlaan (N270). Op rotonde Insulindeplein rechtdoor de Prof. Dr. Dorgelolaan op. Komt uit op de Fellenoord. Op de Fellenoord na het Beursgebouw linksaf de Boschdijktunnel in. Weg volgen, wordt Emmasingel, Keizersgracht en Wal. Bij stadskantoor linksaf het Stadhuisplein op. Parkeren in parkeergarage Stadhuisplein. Lopen richting Catharinakerk, Tio ligt aan de linkerzijde.

Vanuit het noorden, Utrecht, 's-Hertogenbosch of Eindhoven-Noord 
Vanaf de Montgomerylaan of de Kennedylaan rechtsaf de Fellenoord op. Op de Fellenoord na het Beursgebouw linksaf de Boschdijktunnel in. Weg volgen, wordt Emmasingel, Keizersgracht en Wal. Bij stadskantoor linksaf het Stadhuisplein op. Parkeren in parkeergarage Stadhuisplein. Lopen richting Catharinakerk, Tio ligt aan de linkerzijde.

Vanuit de richting Breda, Tilburg 
Volg op het knooppunt Sint Annabosch de A58, richting Tilburg. Neem na 43 km op het knooppunt Batadorp de A2, E25 richting Maastricht. Vervolgens na 4.3 km op het knooppunt Centrum/Strijp richting centrum. Neem na 2.2 km de eerste afslag op de rotonde (de Beukenlaan). Ga na 150 m linksaf de Strijpsestraat op en vervolgens na 1.6 km linksaf de Willemstraat op. Ga na 1 km linksaf het Stadhuisplein op, 100m aan de linkerkant bevindt zich het Begijnenhof.

Eindhoven & parkeergelegenheid

Parkeren (tegen betaling) is mogelijk in Parkeergarage Stadhuisplein (Stadhuisplein 1, 5611 EM). De parkeergarage is op loopafstand van Tio.

Met het openbaar vervoer

Neem op het station de uitgang centrum. Loop rechtsaf richting de Bijenkorf en sla linksaf de Demer in. Ga rechtdoor, door de Rechtestraat. Het Begijnenhof is de eerste straat rechts na de Kerkstraat. Hogeschool Tio ligt naast de Catharinakerk. OV-info 0900-9292 en www.9292.nl.

Adresgegevens Eindhoven
Begijnenhof 8-12 
5611 EL Eindhoven

Meer weergevenMinder weergeven