1. Home
  2. Nieuws
  3. Stage als reisleider bij Sunweb, Gogo of Beachmaster

Stage als reisleider bij Sunweb, Gogo of Beachmaster

Reisorganisatie Sundio Group is koepel voor verschillende grote merken, waaronder Sunweb, Gogo en Beachmasters. “Bij alle drie de merken werken Tio-stagiaires”, vertelt Linda Grootveld, die verantwoordelijk is voor de werving en selectie, training en begeleiding van alle reisleiding van de jongerenmerken Gogo en Beachmasters. “We werken al zeker 10 jaar met Tio-stagiaires en krijgen altijd goede studenten, die goed voorbereid aan de slag gaan.”

Stagiaires die via Sundio aan het werk gaan, doen alles wat de echte reisleiders ook doen. “Dat is best een verantwoordelijkheid”, vertelt Linda Grootveld. “Het begint met het opvangen van de gasten op de luchthaven, het geven van presentaties, het verkopen van activiteiten en het meegaan op alle activiteiten, zowel ’s avonds als overdag. De kern is dat ze ervoor zorgen dat gasten goed worden begeleid en dat ze aanspreekpunt zijn. Dat betekent dat ze ook in geval van nood goed moeten kunnen adviseren en helpen.”

Tio-stagiaires

Sundio Group werkt al zeker tien jaar naar tevredenheid met Tio-stagiaires. “Als het niet langer is, dat gaat way back”, zegt Grootveld. “De samenwerking is prettig. Gedurende het jaar hebben we regelmatig contact met de stagecoaches en we hebben altijd goede Tio-studenten. Een verschil met andere scholen is dat de studie bij Tio goed aansluit op de stage. De studenten zijn goed geïnformeerd en goed voorbereid en weten wat er bij de job komt kijken. Hierdoor is er weinig uitval op bestemming. Het is altijd leuk om stagiaires van Tio te ontvangen en we hopen ze te blijven ontvangen. Ook na hun studie zijn ze welkom. We zien regelmatig dat oud-stagiaires terugkomen voor een seizoen als reisleider.”

Selectie

In de zomer werken er in totaal 30 stagiaires als reisleider voor Beachmasters, Gogo en Sunweb. “Voor de jongerenmerken voer ik alle sollicitatiegesprekken”, licht Grootveld toe. “We beginnen in december al met de werving en selectie. Voor stagiaires lassen we een aparte dag in. Ze moeten een presentatie geven en we behandelen cases me ze. Niet iedereen wordt zomaar aangenomen, voor sommige sollicitanten is het beter eerst een stage te lopen in Nederland.”

Training

Tijdens de training worden de stagiaires klaargestoomd om op bestemming te werken. Alle facetten van het vak komen aan bod.
De gelukkigen die stage mogen lopen als reisleider, krijgen eind april, begin mei een interne training van vijf dagen. “Ze worden klaargestoomd om op bestemming te werken”, zegt Grootveld. ”Alle facetten van het vak komen aan bod. Het zijn intensieve dagen, van ’s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat.” De bestemmingen waar de stagiaires terechtkomen, lopen uiteen. De reisleiding van de jongerenmerken gaat naar echte feestbestemmingen, zoals Lloret de Mar en Chersonissos. Bij Sunweb zijn ook wat kleinschalige bestemmingen, zoals de Spaanse en Griekse eilanden.

Wees jezelf

De ultieme tip van Linda Grootveld voor Tio-studenten die bij Sundio Group stage zouden willen lopen? “Laat je persoonlijkheid zien en doe niet te ‘correct’. Wie ben jij? Dat willen we weten. Dan kunnen we je alleen maar beter plaatsen. Ben je een beetje gek? Laat het gerust zien! Ben je een rustiger type? Ook prima. Zolang je maar jezelf bent.”