1. Home
  2. Nieuws
  3. Stage in een prachtig resort in Portugal

Stage in het schitterende Penha Longa Resort in Portugal

Veel dichter bij het paradijs kun je haast niet komen. Studente Hotel- en Eventmanagement Savannah Rottier heeft het getroffen met haar stage voor het schitterende Penha Longa Resort in Portugal. “Elke dag als ik in het hotel loop heb ik een dankbaar gevoel. Ik heb het helemaal naar m’n zin hier en ben ontzettend blij met deze mogelijkheid!”

“Het Penha Longa Resort valt onder The Ritz-Carlton Hotel Company”, legt Savannah uit. “Het is een luxueus golfresort waar vooral veel jonge gezinnen, gepensioneerde ouderen en business- en leisuregroepen komen. Het ligt in een natuurpark tussen de bergen in Portugal en heeft naast de golffaciliteiten verschillende zwembaden, fitness, spa & wellness, een klooster/kerk, 8 restaurants en 25 vergaderzalen.”

WOW-story

“Mijn functie is Guest Relations trainee”, vertelt Savannah. “Op de Guest Relations-afdeling zijn we vooral bezig met VIP’s; we regelen alles vanaf de reservering tot het uitchecken. Daarnaast hebben we zoveel mogelijk interactie en contactmomenten met alle gasten. Ik geef tours door het hotel, doe check-ins, behandel telefoontjes en e-mails, en werk dagelijks de checklist af waarbij ik met het OPERA-systeem werk. Guest Relations draait eigenlijk om banden creëren zodat we een WOW-story voor de gast kunnen creëren.”

VIP’s in de watten leggen

“Ik heb het helemaal naar mijn zin hier”, gaat Savannah enthousiast verder. “Omdat je helemaal meedraait kun je ontzettend veel leren. Je krijgt daardoor een goed beeld van wat (niet) bij je past. Alles regelen voor de VIP’s vind ik erg leuk bijvoorbeeld en daarnaast ligt het gastencontact mij goed. Dankzij de afwisseling is iedere dag weer anders; dat maakt de stage nóg leuker!”

Guardian Angels

De Hotel- en Eventmanagementstudente heeft al veel geleerd, vertelt ze. “Zoals hoe Ritz-Carlton omgaat met gasten; je gaat echt een stap verder dan andere hotels en creëert met elke gast een band. Ondanks dat het een redelijk groot hotel is, is het persoonlijk en gastgericht. Als medewerker Guest Relations word je, als Guardian Angels, vaak gekoppeld aan een VIP-gast, waar je dan zijn/haar hele verblijf contact mee houdt. Hier zijn ze je naderhand altijd dankbaar voor; dat geeft zo’n fijn gevoel!”

Tip: ervaring opdoen bij Ritz-Carlton

“Als je net zoveel interesse in hospitality hebt als ik”, geeft Savannah tot slot als tip mee, “dan is het zeker een aanrader om ervaring in een Ritz-Carlton Hotel op te doen. De service en het gastencontact is zo anders dan in andere hotels, daar leer ik elke dag weer van. Het is echt een leerzame ervaring om hier te werken!”

Volg Savannah op LinkedIn

We hebben Savannah gevraagd hoe zij haar hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Uitstekend
  • Hoe beoordeel je Tio? Uitstekend
Lees meer over: internationaal, stage