1. Home
  2. Nieuws
  3. Stage op cruiseschip van ss Rotterdam

Leerzame stage op een cruiseschip van ss Rotterdam

"Vroeger was het hét vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn, vandaag de dag is het een hotel met een uniek concept: ss Rotterdam. Ik loop stage op dit bijzondere cruiseschip en bemachtigde er zelfs een kleine figurantenrol in een film. Mijn naam is Marijn van den Brink en ik studeer Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess). Lees hieronder over mijn ervaringen tijdens de stage."

Gevarieerde werkzaamheden aan boord 

"Tijdens mijn stage op dit cruiseschip werk ik bij de receptie en bij de reserveringen, dus zowel front als back office. Mijn werkzaamheden bestaan onder andere uit het in- en uitchecken van mensen, het verstrekken van informatie, het maken van reserveringen voor kamers en de twee restaurants, het verkopen van de verschillende tours over het schip en het beantwoorden van mailtjes en telefoontjes. Ik heb veel contact met gasten en krijg best veel vrijheid en verantwoordelijkheid."

Cruiseschip met rijke historie 

ss Rotterdam was vroeger hét vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn. Het schip is gebouwd in 1958 en voer voor het eerst op 3 september 1959 naar New York. Dit hotel heeft als cruiseschip daardoor een uniek concept, dat maakt het extra leuk. De locatie is bekend en komt vaak op tv en is zelfs al een aantal keer gebruikt als filmset. 

Bekende gasten: van O'G3NE tot Prinses Margriet   

"De film 'Bobby en de Geestenjagers' is hier gefilmd en tijdens mijn stage is er een film van K3 opgenomen, waar ik ook een kleine figurantenrol in heb. Daarnaast heb ik Nicolette van Dam en Tim Douwsma in mogen checken, de meiden van K3 ontmoet en Gert (van Samson en Gert) gezien. Ook heb ik O'G3NE aan boord zien optreden en is Prinses Margriet nog aan boord geweest. Er gebeurt dus altijd wel wat en dat is ontzettend leuk om mee te maken."

Leerzame stage 

"Er is heel veel te leren. Zeker in het begin was het soms best lastig en stressvol, maar ik heb ontzettend leuke en aardige collega's die me goed helpen. Ook de afwisseling van front office en back office vind ik heel erg leuk, zo doe ik elke week wat anders en leer ik elke week wat nieuws. En het is altijd gezellig met mijn collega's. Het bevalt me ontzettend goed. Ik zou deze stage iedereen aanbevelen!"

Lees meer over: host(ess), receptionist(e), stage