1. Home
  2. Nieuws
  3. Gave stage bij TomTom

Gave marketingstage bij TomTom

“Stage lopen bij TomTom is heel gaaf!” Eerstejaarsstudente Commerciële Economie en Ondernemerschap Yfke Voorbij kon het slechter treffen met haar eerste stage. Ze is namelijk marketing intern bij de marktleider voor navigatie- en GPS-producten. Yfke: “Ik kan hier op meerdere vlakken heel veel leren.”

TomTom op Amazon

“Als marketing intern heb ik verschillende werkzaamheden”, vertelt Yfke. “Zo loop ik mee op de afdeling e-tailmarketing (marketing voor online retailers), waarbij ik me vooral bezig houd met de producten van TomTom op Amazon.com. Daarnaast ben ik alle accessoires van TomTom op Amazon aan het herzien. Daarbij kijk ik bijvoorbeeld naar hoe ze worden gepresenteerd, wat de highlights zijn, of de foto’s goed zijn en welke keywords mensen gebruiken.”

Internationaal bedrijf

“Ook loop ik mee op de afdeling trade marketing”, gaat Yfke verder. “Hoe we bijvoorbeeld nieuwe producten met banners presenteren in de winkels. TomTom is een internationaal bedrijf en in ieder land wordt dat anders gedaan. Daarom bekijken we per land wat de beste manier is om producten te presenteren.”

Veel verantwoordelijkheden

“Het leukste aan mijn stage vind ik dat ik veel verantwoordelijkheden krijg”, zegt Yfke enthousiast. “En dat het zo gevarieerd is; ik krijg van veel aspecten iets mee. Wat ik ook leuk vind is het contact dat ik met Amazon heb over onze producten. Het is gaaf als mijn suggesties doorgevoerd worden.”

E-commerce is de toekomst

Yfke studeert Commerciële Economie en Ondernemerschap en begint na de zomer met haar tweede jaar. “Ik wilde graag een economische opleiding gericht op marketing en sales doen”, legt ze uit. “E-commerce is echt de toekomst en Tio biedt dit als enige aan, daarom koos ik voor deze opleiding. Het bevalt goed, de studie past goed bij mij.”

Waardevolle werkervaring

“Stage lopen bij TomTom is echt heel leuk”, zegt Yfke tot slot. “Het team is heel gezellig en er wordt veel tijd in me gestoken. Ik word overal bij betrokken en mag veel meetings bijwonen. Dat is superleerzaam, net als het feit dat de voertaal hier Engels is trouwens. Ik wil later graag een eigen bedrijf, en relevante werkervaring opdoen is dan heel belangrijk. Dat kan hier.”

Volg Yfke op LinkedIn

We hebben Yfke gevraagd hoe zij haar hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Goed
  • Hoe beoordeel je Tio? Goed
Lees meer over: e-commerce, marketing, ratings, stage